Hemfunderingar och myslördag

Äntligen en äkta hemmadag! Backloggen blir snabbt stor när det är skidsäsong och resor och utflykter för hela familjen. Jag älskar ju liksom vårt hus och vill vara där, och inte minst njuta lite extra nu när solljuset flödar in lite längre stunder om dagarna. Fast visst, först körde vi innebandyträning (Stella) och Sicklalunch med stora räkmackan på Erssons men sedan blev det äntligen hemmahäng utomhus. Både en nybyggd riktigt fin snökoja och ”piratskeppet” på tomten underhöll under lång tids snökrig. Roligt!

Jag och Henke passade också på att fundera lite extra kring vilka träd och buskar som ska tas ned i vår och inte minst hur vi ska planera in den carport med förråd vi vill bygga på nedre uppfarten – den på bilden. Mot grannen till vänster skulle rama in bäst men påverka behovet av medtycke och bygglov och sådant samt ge lite mindre parkeringsyta och till höger mot muren som ligger mot den övre uppfarten skulle förstås också funka. Och hur ska den se ut egentligen? Och ska man ta den massiva kostnaden och lägga riktig marksten eller göra det i etapper och inledningsvis låta det vara sten som det är nu? Hur bra känns det egentligen att ta ner både päron- och plommonträd som stått där för alltid och ger enorma mängder frukt? Svåra val. Allt.

IMG_8875

Inne har jag också mina funderingar, i mest alla rum faktiskt. Det är lite som att man flyttat in och kommit i ordning och så kommer en andravåg när man vill ta tag i lite saker igen. Väggarna är fortfarande allt för tomma och lite så.

Jag har en idé om att lägga trätrall, sådan som man klickar ihop och vanligtvis har på balkongen ni vet, i tvättstugan. Den är okej och klinkrad osv men tråkig och liksom – sval. Jag vill att den ska vara varm och mysig, och så vill jag att golvet inte ska vara så förbannat kallt. Jag har ännu inte lyckats övertala Henke (eventuellt kommer jag inte lyckas) men ärligt talat – skulle inte det kunna bli trevligare till billig peng? Mellan skåp och vitvaror, tänker jag mig att trägolv skulle vara mysigt.

Ny torkställning behöver också upp på väggen till höger då den som är där idag är ytterst trött, och till vänster kan vägghyllorna bytas ut mot några djupare samt göras lite trevligare rent allmänt med likadana lådor och lite snyggt piff. Se detta inlägg som att projekt är påbörjat, vare sig min man är med på banan eller inte. 😉

IMG_7015

Innebandyn då? Total hiss inledningsvis, lite diss efter ett oklart krokben under matchen på slutet men jag hoppas förstås på kärlek. Vi får testa en gång till, tror jag bestämt.

IMG_8865

För övrigt har jag ätit årets (mini-) semla från Gateau, inte tränat (obra) och behövt genomlida mello. Uschåhåhåjaja.

Annonser

Ja, vad glad jag blir att du kommenterar! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s