Skidskola och när det snöar underifrån

Dagarna är så fantastiskt vackra nu! Det är klarblå himmel och strålande sol och allt gnistrar i vitt. Det betyder, förstås, att minusgraderna är många. Det är ju liksom den kombinationen som gäller – är det klart och fint så är det också galet kallt. Vi åkte till Romme alpin imorse i en temperatur som kröp ner mot minus 15 och då undrar man förstås hur det ska bli för barn som ska gå i skidskola… som våra alltså var bokade på.

Väl framme konstaterade vi att det var klarblått överallt utom vid Romme alpins barnbacke. Där gick snökanonerna för fullt och sikt såväl som känsla var därefter. Huvva. Man såg knappt handen framför sig, men barnen sa ingenting om det. Tråkigt dock med stängda barnbackar – jag trodde vanliga barnbacken var den som öppnats först.

IMG_7227

IMG_7224Max med sina gruppkompisar i Smygarna.
”Smygare är gruppen för alla som inte har åkt skidor förut. Här börjar vi med enkla skidövningar för att hitta balans och kontroll. Här tränar vi på att bromsa, stanna och åka lift. Målet är att kunna stanna med glasstruten (plog) och att kunna åka lift själva.”

Med barnen nöjda i skidskola passade vi förstås på att ta ett par åk själva. Det var inte bara i barnbacken det sprutades snö. I alla nedfarter pumpades det ut snömassor och nu öppnar backarna i en strid ström. I hela anläggningen jobbar just nu 350 snökanoner – en helt otrolig siffra!

IMG_7237

Klarblå himmel och snö underifrån.

Stella åkte i gruppen Glidare. ”Glidare tränar på att bli stabilare och säkrare på skidorna. Glidarna glider framåt med glädje och utforskar de närliggande backarna. Målet är att försöka åka med parallella skidor, som två glasspinnar.”
Det gick toppenbra och hon har verkligen kontroll. De var inte beroende av barnbacken utan åkte upp med långa knappen och imorgon kör de ända från toppen tydligen.

IMG_7242

Även vid barnbacken klarnade det upp efter en stund men det vore inte fel om backen öppnade till imorgon så att Max kan få lite mer kvalitet på sin skidskola. Idag hade de så liten yta att åka på, och på ytor med för lite lutning, så det kändes som att de inte fick ut så mycket utav det.

IMG_7246En fin förmiddag var det oavsett och nu ser vi fram emot att köra fortsättning imorgon!

IMG_7247 IMG_7251 IMG_7248

Annonser

4 thoughts on “Skidskola och när det snöar underifrån

Ja, vad glad jag blir att du kommenterar! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s