Julbordstankar, årets sill och brasiliansk grillbuffé

Vad tycker ni att är viktigast på julbordet?
Jag är inte jättefast vid alla traditioner men äter gärna ett traditionellt julbord. Aldrig smakar sillen så gott, och andra favoriter är ägghalvorna med någon räkröra, omelett med kantarellstuvning, lax, gustavskorv, Janssons och så skinkan förstås till vilken det är ett absolut måste med inte bara senap utan även äppelmos.

Apropå sill så fick jag hem årets sill för att pimpa julbordet med – eller för den delen för en god sill-lunch redan före jul med allt som hör en sådan till som ägg, potatis, gräddfil och folköl.

Årets sill tas fram av restaurangen Salt & Sill på Tjörn (som vi besökt flera gånger med våra kompisar som bor i närheten) och Klädesholmen seafood. Målsättningen är att ta fram nya, spännande och innovativa sillinläggningar. De skapar varje år fyra moderna sillinläggningar till Årets Sill och presenterar sedan dessa för en expertjury som slutligen utser Årets Sill. I år är det björnbär och grönpeppar som är vinnaren – spännande smaker låter det som!

IMG_6867

IMG_6864

Jag längtar supermycket efter julbordet i år. Det är en annan konsekvens av att vara bortrest varannat år… Förra året åt vi brasiliansk grillbuffé i Dubai på julafton.

Annonser

2 thoughts on “Julbordstankar, årets sill och brasiliansk grillbuffé

  1. Viktigast på julbordet? Allt som har med dessertbordet att göra. Matmässigt brukar min tallrik se likadan ut: skinkmackan, omelett med svampstuvning och ägghalvor med räkor. Och så julmust förstås, även om jag konstigt nog ogillar smaken mer och mer för varje år (?).

    Gilla

Ja, vad glad jag blir att du kommenterar! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s