Hemmapass i hemmagym

Vi kom hem från Sälen vid 6-snåret. Försåg kidsen med käk och sedan tog vi oss gemensamt ner till det där hörnet i ena rummet i källaren som vi fixat iordning till hemmagym.
Vi har pilatesboll, skivstång, kettebells (1*16kg, 2*8kg), foamroller, yogamattor, TRX (Casall multitrainer), gummiband med olika motstånd och lätta hantlar. Det räcker långt för att vara hemma. Jag skulle aldrig byta ut riktiga gymmet mot att träna hemma men det är fint att ha en hyfsat inspirerande miljö när det kniper – när tiden inte räcker till.

IMG_6830

 

Spegel ”Mongstad” från IKEA köpte jag billigt på Blocket. På golvet plattor / gymgolv från Energetics. Bra att ligga på (det är klinker under) men lite halkigt för t.ex utfall.

Idag körde vi ett ”600 reps”-pass. Dvs en cirkel på 6 övningar där första varvet är 40 repetitioner per övning, andra varvet 30, tredje 20 och sista 10 för att så nå 100 repetitioner per övning.

1) Utfall med kettlebell under benet
2) Mountain climbers
3) Raka marklyft
4) KB sving
5) Utfall bakåt med nudd i golvet
6) Knäböjshopp

Sugande åt benen och riktigt svettigt – härligt! Och visst fick vi plats två i gymmet – men vi fick då förstås nyttja ytan åt andra hållet som är ett extra gästrum med bäddsoffa och lite så. Från högtalarna spelades Ullevi-konserten med Håkan Hellström och peppen var inte så tokig för att vara i hemmagymmet faktiskt. Fint så.

IMG_6983.JPGI ”riktiga” gästrummet har vi en dubbelsäng, men det är perfekt att ha ytterligare ett rum så vi kan ha bådas föräldar här samtidigt, eller två kompisfamiljer för den delen. Fast visst är detta det mest överblivna rummet (med förvaring av massa kuddar till utemöblerna bl.a) som skulle behöva mysas till lite ytterligare (jag tänker panelgardiner längs långsidan – dvs bakom soffan, kanske svärfar kan borra i jul?). Fast fullt funktionellt är det iallafall redan.

Annonser

Ja, vad glad jag blir att du kommenterar! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s