När min guru Lofsan blir författar-Lovisa Sandström

Jag har pratat om Lofsan i den här bloggen många gånger. Ingen i min närmaste omgivning är ovetande om vem hon är och när jag råkar säga något om henne på t.ex jobbet och någon inte känner till henne förundras jag. Hur kan man inte veta? En av landets största träningsprofiler, aka min guru. Läs gärna det här inlägget om henne – Sveriges mäktigaste träningsbloggare och en av mina allra största inspiratörer.

Nu släpper Lofsan sin första bok, Stora löparboken för kvinnor, ihop med Jessica Almenäs. Det som är nytt och fräscht med denna – förutom att det är starka namn som skrivit den – är att den verkligen riktar sig mot kvinnors löpning. Hur många har inte följt träningsprogram på marathon.se eller jogg.se – för att sedan inte riktigt nå de mål som man ska kunna nå enligt givet program. Jag räcker upp handen nu… gör du? En anledning kan vara att de inte är riktade mot kvinnor. Vi har en annan anatomi. Vi har andra förutsättningar, men kan förstås lära oss att springa både långt och snabbt. Det hjälper boken till med. Att man förutom om fysik, teknik och distans kan läsa om vilka övningar man ska komplettera sin löpning med för att stärka upp kroppen såväl som minska skaderisk, hur man kan tänka kring mat och hur man ska göra för att förbereda sig för att komma tillbaka efter en graviditet gör boken till en komplett löparbibel för kvinnor.

Fantastiskt jobbat Lovisa (och Jessica)! Vad grym du är!

Bild lånad av Lovisa Sandström. Författaren.

Och förresten – vet ni att Lovisas mål för nästa år är att springa ett halvmarathon i månaden? Inspirerande och imponerande. Inte minst för en som samtidigt lyfter ungefär dubbla sin vikt i marklyft.
Sa jag inspirerande?

Så, det var mitt andra boktips i julklappstipskategorin. Häromdagen tipsade jag ju om Rosita Resers guide till den perfekta barnsemestern.

Annonser

One thought on “När min guru Lofsan blir författar-Lovisa Sandström

Ja, vad glad jag blir att du kommenterar! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s