Att inte bränna sig på pepparkakshuset

I år kände jag att det får vara nog med brännskador från pepparkakshusbygge. Det är annars ett lika traditionellt inslag i juletider (när man har två barn till ”hjälp” när man gör det) som skinkan på julbordet.

Jag googlade tips och var ganska nära att gå på limpistolsvarianten… men mina barn vill ju gärna äta husdelar sen hur dammigt och otäckt det än är, så detta tips var bättre:
Choklad!

IMG_6816

Jag smälte den i vattenbad och doppade delarna och satte ihop. Busenkelt! Framför allt när chokladen inte var så varm utan började bli mer trögflytande.
Säkert, enkelt och gott. Fast visst lär det inte hålla riktigt lika bra som smält socker eller lim men ändå – ett grymt alternativ. Och så värst snyggt? Eh njäe… Inte som på Stellas inspirationsbild iallafall.

IMG_6821

”Mamma, jag tänkte att vi skulle göra ett sånt här!? Så jag klippte ut det så vi kan titta på det och göra likadant”

Ett annat tips kan vara att gå på vit blockchoklad för att det ska passa in bättre med vit kristyr. Om nu inte barnen väljer grön kristyr alltså. Och går loss totalt med både den och vit. Sa jag att vi inte vinner något skönhetspris i år heller? Asch. Petitesser.

IMG_6819Nästa år gör vi nog ett mer utmanande hus. Kanske ett slott, eller kanske en modell av vårt eget? Eller vänta förresten, sa jag så senast vi bakade också..? Hm (och oj vad mycket ”finare” det var – kan jag ha haft mindre sån där ”hjälp”?). Mor Anna levererade iallafall delarna till detta som vanligt – enkelt och bra. Jag köpte två paket på en gång (vis av erfarenhet) och det gick åt efter några krossolyckor.

Annonser

One thought on “Att inte bränna sig på pepparkakshuset

Ja, vad glad jag blir att du kommenterar! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s