Travelinspo: Dubai – trendigaste sportlovs/jullovsdestinationen?

Jag märker tydliga tendenser i min och Henkes diskussioner när vi är utomlands. Vi är medvetna om vad vi har framför oss alldeles snart… Barn i skolpliktsålder och strax därpå har vi inte heller föräldradagar att nyttja utan får förlita oss till de där semesterdagarna som väl aldrig känns tillräckliga för allt man vill göra. Phew!

Vi utvärderar alltså om resmål i termer som ”passar perfekt för en veckas höstlov/sportlov om några år”. Florida kvalade in som en het bubblare där men annars är det Dubai som vi verkligen pratat om som ett perfekt resmål för ett sådant ändamål. Dubai ligger en lagom lång flygresa bort (knappa 7 timmar), det är bara en tidsomställning  på några timmar, det går att få tag i prisvärda flygbiljetter och framför allt så är det varmt året om – inklusive mitt i vintern.

New Picture

Direkt man landat i Dubai finns precis allt man kan tänkas vilja ha nära tillhands. Man kan få sol och bad i härliga pooler vid häftiga hotell såväl som vid långa dagar på en kritvit strand, man kan shoppa tills fötterna och plånboken värker vid någon av alla gigantiska shoppingmall. Den kombinationen är aldrig fel! Är man mer för aktiviteter och äventyr kan man njuta arabisk känsla vid närmaste öken, bada i världens mäktigaste äventyrsbad, simma med delfiner, besöka charmiga souker och ja – i Dubai finns allt och det är att komma fram till vad man vill göra som är den största utmaningen.

New Picture (1)

New Picture (2)

Har ni några andra bra tips i kategorin?

Läs mer om Dubai och vår vistelse där under jul för ett år sedan under taggen ”Dubai”.

Annonser

Ja, vad glad jag blir att du kommenterar! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s