En ljuvligt julig Stockholmslördag

Igår hade vi en maxad Stockholmsdag. Jag älskar staden vi (numera bara nästan) bor i och en lördag före jul när man inte har någon egentlig stress inte minst.

Vi började dagen juligt hemma i Nacka med julmarknad på Stellas skola, innan vi åkte in till stan. Givetvis besökte vi NKs traditionsenliga julskyltning. Det var enormt mycket folk men barnen såg de fina fönstersmyckningarna hur bra som helst och var mäkta fascinerade. NKs julskyltning är värd sin hype!

IMG_6804

Det är ju ett mäktigt varuhus överhuvudtaget, och nu även fint pyntat med en stor gran.

IMG_6749

Något annat som drar folk till NK i december är deras egna tomte. Kön ringlade lång men barnen var tålmodiga och målmedvetna och så fick de äntligen sin tid i knät. De passade på att berätta allt om sina önskelistor och tomten lyssnade noga och frågade var de skulle vara egentligen. Önskelistan lades i tomtens egna postlåda och lär hitta fram till den som tar emot den och liksom tomten till julfirandet, kan man tro.

IMG_6805Hela stan är fint julpyntad nu. Vi gick delar av den imponerande ljuspromenaden – se karta här – och julstämningen var på topp.

IMG_6755

Efter ganska många timmar var benen trötta och en liten paus behövdes och vad passade inte bättre än ett litet eftermiddagsstopp på Grodan.

IMG_6758

Vi avslutade stadsturen i Kungsträdgården där vi lockades av åkarna på skridskobanan…

IMG_6790IMG_6798

…innan vi åkte vidare till Söder och vännerna dit vi var bjudna på middag. En inte så lite trevlig sådan med supergod mat (varmrätt med oxfilé och tryffelpasta, min man var i himlen…) och semesterhussurfning fram emot kvällen. Vi hittade ett riktigt bra objekt, håll tummarna för att hyra av det går i lås!

IMG_6803

Det var en lördag i världsklass – eller ska jag säga bästa Stockholmsklass? Älskade stad!

Annonser

Ja, vad glad jag blir att du kommenterar! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s