Kryssningsfartyget (Oasis of the seas) och maten

Det finns ju givetvis enormt mycket mat på ett fartyg som gigantiska Oasis of the seas. Många restauranger och caféer och möjlighet att få vad man vill när man vill. Det utnyttjade vi såklart under vår kryssningsvecka, men säkerligen inte på långa vägar så mycket som de flesta andra på skeppet.

Det finns flera restauranger som kostar extra. De är lite bättre och inriktningar som sushi, italienskt och steakhouse finns bland annat. Vi nöjde oss med de som ingick i priset, men däremot kostade vi på oss Starbucks-kaffe lite då och då. En riktig latte behövdes för att variera från det vanliga kaffet som var betydligt vattnigare. Kaffet på café promenade var däremot okej till skillnad från övriga ställen, och där tog vi ofta eftermiddagsfika/mellis, alternativt på fräscha Vitali café vid gymmet som levererade allra bäst mellanmål med osötad yoghurt, müslibarer och frukt.

Jag är egentligen inte så mycket för bufféer, det känns bara så mycket och inte minst kaotiskt. Folk visar sig inte ofta från sin bästa sida där såattsäga och jag blir svårt irriterad över mänskligheten på ett lite Fredrik Backman-mässigt sätt. Men, lunchen på skeppets bufféalternativ Windjammer var bra. Buffén diger och där fanns också de bästa möjligheterna att äta bättre och grönare. Hälsosammare. Och förstås, att hitta bra alternativ åt barnen. Så där var vi mest varje dag (både för lunch och frukost), men däremot blev det inte av en enda kväll även om det säkert var okej då också. Härligt annars med högt läge och utsikt över haven, det var inte läget för Main Diningroom.

IMG_6464

IMG_6465

  IMG_6458IMG_6592-0

Möjlighet att få en lite grönare tallrik vid buffén än andra ställen.

The Main Diningroom är en gigantisk restaurang i tre våningar. Där får man sitt bord och sin servitör och blir ordentligt uppassad från början till slut. Varje kväll presenteras en ny meny blandat med några klassiker som finns varje kväll. Det är tiotalet förrätter, lika många varmrätter och ett gäng efterrätter man väljer ifrån. Gott och vällagat, inga smaksensationer á la riktig finkrog enligt oss som ibland är riktiga matnördar men helt bra. Barnen älskade också maten och den uppassning de fick där, och våra middagar var så otroligt mycket mer harmoniska än jag någonsin kunnat tro.

IMG_6559

IMG_6598

Lammlägg som nästan föll isår, nom! Blomkålsmos, lite rotsaker och rödvinssås.Max med köttfärssås och spaghetti som nästan varje kväll, och obligatoriska barnmenyn som med glädje fylldes med färg.

IMG_6558

Ljuvlig hummer och ganska trötta grönsaker.

Något som kostar extra utöver kryssningspriser är drycken. Den absoluta majoriteten köper prisvärda paket som ger fri tillgång till barerna. För 35$ om dagen får du ett paket med läsk, öl och vin på glas (upp till 8$) och för 49$ kompletteras det med drinkar och lite dyrare viner på glas (upp till 10$). Och det drinkas friskt. Alla går omkring med sina stora läskmuggar konstant och redan på förmiddagen sippas det på frozen margharitas, daquiris och mojitos vid poolerna. Jag såg visserligen inte en enda (!) överförfriskad person men det känns ändå inte helt hälsosamt.

IMG_6590

IMG_6593

IMG_6555

Vi köpte inget paket. Förmodligen gick vår nota på ungefär detsamma som den hade gjort vid köp av paket (som man inte kunde köpa för specifika dagar utan antingen för hela vistelsen eller inte alls) men det kändes för oss ändå bättre att ta aktiva val att köpa något i baren snarare än att ta något mer slentrianmässigt. Vår solnedgångsdrink i bubbelpoolen som hängde ut över kanten (så ljuvlig!) kostade 8$ (alltså frozen mojito – så sjukt gott) och det känns prisvärt, sedan blev det oftast vin till maten (från 29$/flaskan) och en öl eller så (ca 6$) på ”the promenade” eller balkongen som avslutning på kvällen. Rutinmässiga kryssningsresenärer? Eh, ja.

IMG_6573

IMG_6562

 Denna kväll 70-tals tema på festen som var över hela ”promenade”, fartygets huvudgata. Oavsett tema otroligt roligt att titta på folk. Tyckte vi vuxna. 🙂
IMG_6589 IMG_6595  För oss som reste med barn var det värt varenda krona att betala lite extra och ha balkong med utsikt över havet. Vi hade inte direkt sena kvällar, men redan runt 22 är vi sällan sugna att gå och lägga oss när vi har semester.

Annonser

2 thoughts on “Kryssningsfartyget (Oasis of the seas) och maten

Ja, vad glad jag blir att du kommenterar! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s