Lördagsmiddag med fina färger – och hjälp från Picard

Och helgerna flyger iväg som vanligt! Kan man få ett par dagar extra, tack?

Jag gick hem tidigt från fredagens jobb-julfest för den här helgen var mitt viktigaste att vara med familjen. Det har varit mycket jobb (och annat) i veckan och förra helgen känner jag mig snuvad på då jag var så sjuk hela helgen. Så igår var det hemmahäng, kalas och lekdejter i plural och för egen del klämde jag in en innebandymatch också. Sjukt kul som alltid, men jag har fått betala med onda fötter. Den där ledvärken – och svullna fötterna – hänger kvar och ställer till det även om det är på en nivå nu som oftast kan ignoreras. Fast nej, inte en spela-innebandy-nivå kanske inser jag efter en sömnstörd natt.

En färgglad middag fick vi igår också. Fyra kompisar kom och vi körde asiatiskt tema på middagen. Lite ovanligt för att vara oss, men jag dammade av de gamla recepten jag skrivit om förut i inlägget ”asiatisk top notch hemma” och förberedde med allra färggladaste råvarorna.

IMG_6696

Vi inledde med salmalax (ljuvlig) och sedan de egenrullade risrullarna…

IMG_6697

Och så både vanliga vårrullar av olika typ och ett par sorters dumplings. Däremot gjorde vi inte egna dumplings den här gången utan tog hjälp av Picard. Det är en mataffär som har rakt igenom högkvalitativa råvaror och snabbt fryser ner både råvaror, halv- och helfabrikat och med det erbjuder fantastiska rätter som sedan tillagas/värmt snabbt och enkelt i t.ex ugn. Enklare och bättre kan det inte bli – och faktiskt så är det inte särskilt dyrt heller. Perfekt för att göra livet lite enklare för sig själv! Som igår – för en middag för 6 personer (som bestäms sent samma dag) där en roligare meny med många olika rätter kan serveras utan att man för den sakens skull behövt slå knut på sig själv utan kan blanda och ge lite. Bra så!

IMG_6698Idag har helgen rullat på med handboll där Stella behövde peppas ovanligt mycket och halvvägs in i träningen var ”så trööööött” så hon behövde sitta och vila. Hemma igen fick vi förklaringen i en hängig tjej som inte alls ville ha mat och den inplanerade utflykten till Stockholm horse show fick avbokas. Trist!

What else? Förläng helgen, tack. Men helst inte med VAB dock…

Annonser

Ja, vad glad jag blir att du kommenterar! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s