Vinteraktiviteter varde välkomna!

Lika glad som jag är över att ha sluppit delar av vinterhalvåret, är jag över att jag bor i ett land som har en riktig vintersäsong och att den är här nu. Tjoho! Visserligen är det bara november och mer grått än vitt ute, men det spelar inte så stor roll för vinteraktiviterna är många och tillgängliga på olika sätt.

Idag debuterade vi på allmänhetens åkning i Nacka ishall. Stella briljerade med att ta vid med oerhörd positivism där hon avslutade förra året inte alls lika glatt, och utvecklingskurvan hos barnen är ju rätt fantastisk alltså. Det märks inte bara att de lär sig snabbt utan att åldern och med den också den motoriska utvecklingen ger en stor skjuts på vägen. Stabilt, snabbare och framför allt såg hon ut att ha riktigt kul.
Max höll gott humör han också och kämpade på glatt. Aningen svårare för honom förstås men det finns potential för att i år förstå grunderna i att hålla balansen på isen. Alltid något.

Extra roligt hade Stella då hon träffade en skolkompis på isen. De åkte ihop varv efter varv. Sen frågade han om hon ville följa med hem och leka och det ville hon såklart. Vi hämtade en lycklig tjej tre timmar senare. Hon behöver sitt sociala umgänge den ungen och det är hittills ”bara” tre olika barn hon lekt hemma med sedan vi flyttade (och dessutom alla tjejer, så såg det inte ut på Kajen – eller ska jag säga i förskolevärlden – där det var mindre uppdelat) så det är lite extra roligt när det blir någon ny.

IMG_6664

En stolt och stabil Stella coachar lillebrorsan.

Själv var jag inte på isen idag men jag var med i hallen. Jag har varit nästan feberfri men mina leder smärtar löjligt mycket. Jag kan ingenting om ledvärk, men tänkte att lite värme kanske vore skönt så väl hemma igen på kvällskvisten dök jag ner i ett bad. Riktigt härligt. Jag antar att jag kommer ha ont så länge viruset är ilsket, och håller det i sig längre kommer jag såklart träna ändå. Jag kanske kommer få anpassa min träning en period. Det känns inte som något problem, det får lösa sig. På något sätt skulle säkert en period med till exempel mer yoga vara bra för mig. Vi får väl se hur det utvecklar sig – jag tar inte ut något i förskott.

IMG_6665Jag gjorde kroppsinpackning med lera också, denna fick jag på en PR-träff för ett tag sedan från Ystad Saltsjöbad. Riktigt härligt! Fast, badkaret var faktiskt lika lerigt senast jag använde det… då av äkta Djurgårdskanals-lera (efter Tough Viking). Den var kanske inte lika välgörande som denna marockanska variant? 🙂

Annonser

Ja, vad glad jag blir att du kommenterar! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s