Fit & Framgångsrik

Ikväll var jag iväg på bokrelease för en ny bok – Fit & Framgångsrik. Duktiga Caroline Lidman försöker i sin bok besvara frågan ”Går det att kombinera en vältränad och hälsosam kropp med en framgångsrik karriär och ett fungerande socialt liv?”. Det är väl delar av det som benämns ”livspusslet” och som är en utmaning för de flesta. Inte minst är det något jag funderar på ofta. Jag brukar prata både om balans och att jag faktiskt egentligen inte tycker att pusslet är så svårt – men det är snarare ett resultat av att konstant tänka på de här frågorna. Att inse vilken relation mellan mitt livs olika delar jag vill ha och i vilken utsträcking, och med det lägga ambitionen just på den nivån såväl som inte ha ångest eller dåligt samvete över det jag aktivt prioriterar bort. Jag är varken mest fit eller framgångsrik i stan men tycker att jag dribblar det hela ganska bra och är verkligen en hobby-tyckare inom det här området.

IMG_5821

Framför allt är det utmanande just mellan (typ) 30 och 40 då allt ska hända. Arbeten som ofta snurrar fortare och spetsas med mer ansvar (läs: karriär), småbarn som vänder ens tillvaro upp och ner och så känslan att ändå vilja förverkliga sig själv och göra saker man tycker om – och samtidigt dribbla både hälsa och de krav man känner på sig från omgivningen eller själv byggt upp som en konsekvens av den.

Här har jag skrivit tidigare i ämnet:
Ett tankeexperiment om balans
Om att få små barn och vilja få ”sitt livs form” (även kallad: Chilla, för fan!)

Några andra områden kvällens panel – bestående av Caroline och två av de personer hon intervjuar i boken – pratade om var Träning som andningshål eller prestation och där tror jag att många har svårt med balansen och jag tror att det första är viktigast för den äkta hälsan. Och behöver man vara tävlingsmänniska för att få in träningen? Njäe, men det hjälper nog i de mer stökiga perioderna. Mig hjälper det absolut – det och att träning är en livsstil för mig.

För övrigt var det en kväll med trevligt mingel med finingarna Clara och Milla. Det gav mig lite extra energi, även om jag sedan åkte direkt hem till sköna soffhörnet. Det är det man vill ha ibland – och det sa även en av de där personerna ovan som är tillräckligt fit och framgångsrik för att hamna i en bok, så då är det nog så.

IMG_5820

Annonser

One thought on “Fit & Framgångsrik

  1. Lyckad kväll med andra ord! Min löpgrupp igår krockade med minglet, annars hade det ju varit hur kul som helst. Håller på o läser boken just nu – extra kul att Emma på Adidas är med, vi gick i skolan tillsammans på gymnasiet… Trevlig helg! kram

    Gilla

Ja, vad glad jag blir att du kommenterar! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s