Drostdy Hof och passande recept

För ett tag sedan fick jag hem en Drostdy Hof Chardonnay – en riktigt god och väldigt druvtypisk chardonnay. Den passar utmärkt till en riktigt god skagenröra gjord på färska räkor. Det är något jag ofta väljer ute på restaurang, en välgjord sådan är bland det godaste som finns!

IMG_5541

Jag har inget riktigt bra recept själv, faktiskt, och gårdagens röra stod delikatessdisken på Ica Maxi i Nacka för.  

IMG_5544Ännu godare till skulle nog dock förmodligen de recept som är specifikt framtagna för Drostdy hofs olika viner vara. Det är ett smart koncept att ge ut en receptsamling som går ut på att vissa rätter ska passa perfekt till de specifika vinerna. Sånt gillas! Några axplock nedan, sådant som jag defintivt ska se till att laga under hösten. Perfekt inspiration.

IMG_5379

IMG_5380

IMG_5381

Igår var dock en sådan där dag då matlagning inte lockade, men vi ville ändå ha något lite extra gott. Vad är då bättre än ostar och chark? Det tröttnar jag aldrig på. Den typen av plockmat behöver man inte sitta vid bordet för att äta, och i brist på fåtöljer (okej, vi vill verkligen ha de där fina fladdermusfåtöljerna) åt vi det liggandes på golvet framför brasan. Mysigt värre – så mysigt så vi låg där och småpratade tills läggdags runt midnatt.

IMG_5545

Parmaskinka, tryffelsalami och två salami som jag köpte i Palma. Tryffelbrie, tallegio och pecorino. Fikonmarmelad. Massa grön sparris. Nom.

Annonser

Ja, vad glad jag blir att du kommenterar! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s