Parmesansås från Erik Lallerstedt

Jag erkänner, möjligtvis lite skamset, att vi i princip alltid köper färdig bearnaise när sådan ska serveras. Det finns ju så otroligt bra och god färdig så det är sällan värt jobbet tycker vi, som inte är kungar på bearnaise. Jag gillar Erik Lallerstedts så den blir det oftast. Nu har han kommit med en ny sås som jag fick hem för att testa – parmesansås. Erik pratar om svenska kvalitetsråvaror och italiensk mattradition ihop och jag tror minsann han hittade den kombinationen i såsen. Otroligt god!

IMG_5240

Erik själv rekommenderar den till kalvkött, pasta, kyckling eller halstrad lax men vi serverade den till flanksteken i fredags ihop med en dragoncrème, provencalpotatis och balsamicosky. Den kompletterade väldigt väl faktiskt, och var den sås som det gick åt mest av.

IMG_5384
Det är det jag gillar allra mest med hösten – att få vara inne och laga riktigt god och mustig höstmat och tända en brasa. Det gjorde vi också i fredags, den allra första i nya huset. Ytterst mysigt!

IMG_5382

Hehe, sladden? Vi har fortfarande en provisorisk TV- och internetlösning i väntan på att få fiber inkopplat så det ser ut lite sådär än så länge.

 

Annonser

Ja, vad glad jag blir att du kommenterar! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s