Utekrukor och lökar i jorden

Jag har sedan dag ett i huset, eller nästan ännu tidigare, letat krukor att ha utanför dörren. Det har varit betydligt svårare än man kan tro – inte på ett enda ställe har de perfekta krukorna funnits och vi har verkligen varit överallt (Plantagen, Blomsterlandet, IKEA, Rusta, Zetas, alla byggvaruhus, Jula, mm mm mm). De enda bra fanns på Blomsterlandet, men nära 1000:- styck kändes för mastigt.
Så idag när jag var till Blomsterlandet för att köpa höstljung så konstaterade jag att de fina krukorna nu var nedsatta till halva priset. Yayy!! Med tanke på att jag gått omkring och nästan mått dåligt över de krukor jag köpte billigt som tills-vidare-krukor så slog jag till. Och så bra det blev! Helt rätt, skulle jag säga.

IMG_5454

 

IMG_5455

Höstljungen fick som synes ta plats direkt också.

IMG_5460

Trädgårdsarbetet idag innefattade annars att röja vid muren där vi tagit ner ett träd. Det har blivit sån otrolig skillnad där nu! Vad vi ska ha i de gjutna kragarna vet jag inte än, någon buske kanske, men idag petade jag ner lite lökar både där och på andra sidan mot muren så kanske det kommer upp lite blommor till våren. Det vore väl trevligt! Jag var inte så noggrann med min googling så kanske blir det ingenting av det men det var värt en chansning. Vissa sorter kan sprida sig av sig självt så jag tänker att jag har iallafall försökt och sen får vi se vad som händer.

IMG_5459-0

De där lådorna där mitt i – nu med lite nedpetade lökar. Kanske grävs upp för att sätta mer ordentliga buskar till våren.

IMG_5458

Runt rötterna både från det ny-nedhuggna trädet och några gamla stubbar petade jag ner ett gäng lökar. Det skulle bli fint om det kom upp lite blommor mot muren, tycker jag. Hur jorden är? Ingen aning. Men jag hittade maskar i den när jag grävde så helt fel kan den inte vara? Och ogräs såväl som otaliga kvistar från diverse spontana buskar har trivts där… 🙂

Ja, jag vet. Galet är vad det är – men jag går igång på det här med pyssel i trädgården och gillar verkligen att fixa lite där några timmar här och där. Det blir ju sådan synlig skillnad! Terapi är vad det är, ihop med direkt synligt resultat som ger känsla av att man är grym. Fint så.

Annonser

4 thoughts on “Utekrukor och lökar i jorden

Ja, vad glad jag blir att du kommenterar! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s