En fin lördag och nedsågade träd

Visst, jag ska inte påstå att den började helt bra. Den onda nacken har bofäst sig helt och hållet och med mastig halsont i halva halsen (ja, den där halvan som fått flera halsbölder. När ska jag ta tag i operation?!) fick den planerade träningsdejten avbokas. HotMojo hade annars varit just vad jag behöver.
Hur som, jag är hyfsat pigg iallafall och med ipren i kroppen kommer detta bli en toppendag. Solen strålar, våra vänner gifter sig och vi ska förstås närvara – älsk på bröllop! Och innan dess tänkte jag fixa hemma – jag är väldigt pepp på att göra lite mer höstfint i krukor runt huset och nya rabatter som visat sig.

Nya rabatter? Igår tog Henke ner ett buskliknande träd som gjort att vår tomt på ena sidan känts väldigt avdelad. Nu är det betydligt öppnare, vilken skillnad va?
Motorsågen visade sig inte fungera, så han sågade för hand. Snacka om naturlig träning.

IMG_5390.JPG
Inifrån – om man öppnar dörren möttes man tidigare av lite gräsmatta och sedan totalt buskage. Nu är det öppet mot den del som tillhör vår tomt, men sedan träd igen mot grannen så fortfarande tillräckligt lummigt.

IMG_5389.JPG

Kommer man nerifrån parkeringen tar man trappan upp. Den var rätt väl inbäddad tidigare, men inte nu längre. Nu är det öppet och välkomnande mot huset och med det betydligt trevligare. Vi ska ju givetvis fixa lite snyggare mot muren också, men det får bli till våren. Vi känner varken stress eller måsten med någonting, utan låter det vara hyfsat lust-styrt.

Det såg helt enkelt ut ungefär såhär nedifrån tidigare, från den gräsplätt som ändå är kanske 15*15 meter.

IMG_5346.JPG

Och nu ser det ut såhär.

IMG_5387.JPG

Gräsplätten här skulle kunna vara ett bra ställe att ha studsmattan på nästa år. Vi får nog gräva lite och bättra på med gräs in mot muren, och så lite blommor eller så allra närmast den. Uppepå muren är gjutna betonglådor, och där sätter vi nog några lägre buskar med blommor på. Vi vill förresten helst inte ha några barn som trillar ner där… Fast till vänster där höjdskillnaden är större sitter det redan täta tuijor som förhoppningsvis växer på sig lite snart.

IMG_5391.JPGh

IMG_5391-0.JPG
Flygbild från övervåningen.

Annonser

One thought on “En fin lördag och nedsågade träd

  1. Ping: Utekrukor och lökar i jorden | Lisa & livet från den ljusa sidan

Ja, vad glad jag blir att du kommenterar! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s