Idrottssöndag med många premiärer

Vi har haft en söndag full med premiärer, och fokus har varit på idrott. Familjelivet börjar verkligen bli än mer som jag vill ha det. Både jag och Henke har hållt på med bollsporter hela livet och jag hoppas innerligt på att få sitta på läktare mest hela helgerna de kommande åren. Inga garantier finns för det, förstås, men vi försöker uppmuntra och testa runt så att barnen får chans att hitta något de gillar.

Idag började Stella på handboll. Det är en stor idrott i området vi bor och en sport jag alltid gillat även om jag själv bara hade en kort sväng med det som barn. Jag började för sent och var inte bland de bästa så då struntade jag i det. Say no more.

IMG_5293.JPG
Träningen var hur rolig som helst tyckte hon och vad det verkade alla barn. Jag förstår verkligen det, tempot var högt och ledarna jätteduktiga. Vi hoppas på fortsättning!

Efter lunch hemma var det sedan dags för något som Stella tjatat – eller snarare vädjat – om sedan hon testade i riktigt ridhus för över 1,5 år sedan. Hon fick äntligen gå på knatteridning på riktig ridskola. Jag spekulerade om det i bloggen i vintras och fick otroligt många fina svar men i samband med flytt fick det vänta för att kunna bli i nya hemtrakterna. Och nu är det dags! Och som hon växer av det, vår Stella. Man ser kärleken till djuren tydligt i hennes ögon och hela hennes kroppsspråk utstrålar stolthet när hon är med dem eller på deras rygg. Även om jag själv inte alls gillar varken hästar eller andra djur så blir jag rätt tagen av att se hennes äkta lycka.

IMG_5300

Enormt ordentligt klädd också… Mormorn och mostern som har större intresse såg sin chans att ekipera henne i samband med födelsedagen. Ridbyxor, skor, handskar och hjälm minsann.

Så vad gör man inte för sina barn? Jag kommer nog få lära mig en del jag också. Och även om jag inte kommer älska hästar så kommer jag leda så länge det behövs, njuta av de vackra omgivningarna och senare sitta på den där läktaren. Om nu intresset håller i sig.

IMG_5307

Kvällen avslutades med en middag i Tolv under Tele2 arena, som jag faktiskt inte varit på än. Vi gjorde Bajenmatch hela familijen (för första gången) och till och med spelet värmde till min stora förvåning.

IMG_5323

Max allra första match! Han var rätt entusiastisk faktiskt, men två halvlekar är en för mycket (så vi åkte hem lite tidigare).

IMG_5326
Fina helg. Fina söndag.

För övrigt klämde jag in lite shopping idag också. Höstgrejer åt barnen, komplettering till mitt gym i källaren och inte minst ny matta och gardiner mm till Stellas rum som snälla morfarn målade i helgen. Det blev hur fint och mysigt som helst – ni ska få se senare i veckan!

Annonser

3 thoughts on “Idrottssöndag med många premiärer

  1. Det är så härligt när barnen hittar något de verkligen brinner för. Så är min son med fotbollen och dottern med dans. Sen tränar båda simning också och det älskar dom också (fast inte på samma sätt). Våra helger är helt smockade med träningar, matcher etc för barnen. Svårt att ha tid till mycket annat 🙂 ! Kram!

    Gilla

Ja, vad glad jag blir att du kommenterar! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s