Och vi har ett allrum!

Vi gjorde något så oväntat på vägen hem från Arlanda i söndags som att ta en snabb sväng till Mio och IKEA. Inte vad man egentligen tänker sig efter en sömnlös långweekend med tjejkompisarna så att säga. Men, efter att ha lyckats få en soffa till skänks till allrummet på övre plan där vi har våra sovrum, så ville vi få klart det där. Det ville vi göra genom att flytta upp vår gamla matta som fått husera i vardagsrummet och genom att köpa ett soffbord.

Med det har det verkligen tagit sig, och för hela övervåningen känner vi nu att det som vi från början tyckte var den del i huset som kändes tråkigast och svårast att få mysigt nästan har blivit en favoritvåning med bra barnrum, mysigt sovrum och härlig walk-in-closet.
Allrummet kommer vara det ställe där barnen tittar på film och så med sina kompisar, och det blev så mysigt så vi kommer säkert sitta där någon gång vi också.

IMG_5203

Soffan är en svart skinnsoffa som inte längre säljs på IKEA (Kramfors) och när någon lade ut den gratis mot avhämtning i Köp & Sälj-gruppen för vårt gamla område på FB var jag snabb. Toppenskick och passar helt perfekt med stilen på övervåningen. Mörkröd matta från Mio gör det varmt och mysigt och soffbordet från IKEA i svart stål och glasskiva som barnen glatt var med och valde passar fint och är lagom stort.

IMG_5202

Mot soffan ner är en än så länge väldigt tom hylla som sitter ihop med trappen. Jag älskar de där gamla typiska funkisdetaljerna!

IMG_5206

IMG_5207

 

Dörren till vårt sovrum är en dubbeldörr som vi alltid har stängd halva – även på baksidan nyttjar vi den ytan så det finns inget alternativ och det ser rätt naturligt ut live.

TV och sideboard är med från gamla lägenheten. Där skulle det kunna bli ett lägre, lite längre, sideboard på sikt men det funkar. Sladden? Hehe. Sånt ja. Det återstår en hel del sånt fix, för oj vad få eluttag det är i ett såhär gammalt hus!

IMG_5204

Någon tavla ska också upp. De här fina inramade korten med dalahästar är från Galleri Kvarnbacken. Deras dalahäst-tavlor är helt fanastiska, jag vill ha en fullstor!

IMG_5205

Höst och mörker? Mysigt säger jag! Den öppna spisen fungerar, men eftersom det inte finns någon kassett lär vi inte använda den (vi har bättre alternativ på de två andra våningarna) så det fick bli stora blockljus i istället.

IMG_5213

I vardagsrummet bor nu en större, beige matta från Mio.

IMG_5210

 

IMG_5208-0.JPG

Annonser

One thought on “Och vi har ett allrum!

Ja, vad glad jag blir att du kommenterar! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s