Snapshots från en finfin helg

Så var ännu en helg till ända. Med ett suck. Jag skulle gärna ta några dagar till. Vi har haft en massa roligheter för oss och jag får bara mersmak!

Helgen inleddes fint på Grill och fortsatte med en ganska tidig lördagsmorgon för avfärd till Uppsala. Där väntade ett helt gäng släktingar på Hs sida för släktträff. Det var första gången jag lyckades vara med (då jag tidigare haft jobbresor och tjejresor på agendan krockande helger) och det hade kunnat vara lämpligt för mig att vara aningen piggare än jag var. Det där halsonda som blev lite förkylning blev dunderförkylning i samband med att jag öppnade ögonen samma morgon och med mosigt yttre och en känsla i kroppen av att en dag i sängen hade varit bättre var det svårt att njuta riktigt av alla trevligheter och lika svårt att vara en bra version av mig själv. Wellwell. Aktiviteter och sällskap fick dock väl godkänt!

IMG_4890.JPG

Idag söndag har vi sedan haft en riktigt härlig dag. Jag kan kanske inte säga att jag är mycket piggare men inte vill jag missa en hel söndag med familjen heller! Förutom några morgontimmar visserligen, ack härliga sovmorgon. Jag och Henke cyklade med fyra barn – kussarna var med som mysig bonus – till Nyckelviken. Där har vi varit stammisar sedan Stella var runt året och började uppskatta att titta på djur, och det är så härligt att vi nu bor så nära! 10 minuter på cykel eller det trippla med små barn på sparkcykel i kuperad omgivning. Tänk att de där små gulliga villavägarna är vårt hemmakvarter förresten. Det känns lätt overkligt, och värmer min själ.
I Nyckelviken var det extra bra med Nyckelvikens dag och gratis hästridning, fårklippning mm och givetvis grillade vi korv i sommarvärmen. Ytterst mysigt! Kussarna hämtades, vi sprang ihop med vänner och fick tack vare det hem ett annat bonusbarn för lek och snart kom en annan kompisfamilj på kaffe och äppelplockning. Jorå. Linjärt. Jag följde upp med gräsklippning, ogräsrensning och lite allmänt trädgårdsfix. Jobbigt? Nej. Jag njuter av det än så länge. Lavendeldoften i en av rabatterna slog till och med igenom den täppta näsan när jag drog lite maskrosor. Det senare fick jag mersmak på och att vi behövde lite smått hem från Ica maxi var bara ett omsvep för att få köpa ett riktig maskrosjärn. Jag överraskar till och med mig själv…

Annonser

Ja, vad glad jag blir att du kommenterar! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s