6-årskalas som passade alla smaker

Idag har vi haft fullt hus (igen). Anlednignen ser ni nedan…

20140810-220847-79727086.jpg

Istället för tårta en frifräsar-blandning med glass, grädde, chokladsås, bananer, kex, maränger, strössel – och förstås ett varsitt ljus åt jubilarerna.

Två små tjejer som fyllt 6 vill säga. Stella sköt på sitt kalas till efter sommar och flytt och slog ihop det med sin bästa föris-kompis som fyller år i krokarna. Smart värre, både att ha det ihop och att köra efter flytten. För oj vad mycket enklare dagens kalas var jämfört med alla andra. Badkalas var förstås inget annat än en hit! Barnen (6 gäster och födelsedagsbarnens varsina småbröder) kom, lekte intensivt på gården och i studsmattan, badade en timme, fikade, lekte mer och hade rolig skattjakt. Det var världshistoriens två snabbaste kalas-timmar, de som annars snarare brukar snigla sig fram. Istället var det bara kul att det drog ut en halvtimme extra, för det fanns lika gott om leklust kvar hos barnen som det finns utrymme i hus och trädgård (och efter ett så här enkelt kalas energi hos föräldrarna).

20140810-220847-79727860.jpg

Lite extra känslig blev jag med tanke på barnen som var med. Majoriteten av dem har gått ihop på förskolan sedan de var runt 1,5 och nu sprids de i olika områden och skolor. Snyft. Men oj vad fina de är. Järngänget. Kompisarna.

Undrar vilka det blir som kommer på kalas nästa år? Att det blir samma koncept råder iallafall inget tvivel om.

Annonser

Ja, vad glad jag blir att du kommenterar! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s