Reseinspo: Med små barn i sommar-Sälen

Förra året tog vi en spontan sväng till Sälen några dagar. Det var en hit på otroligt många sätt. Vi bodde bra på Skilodgen i Lindvallen som hade väldigt bra sommarerbjudande. Jag tror vi betalade ungefär 800:- för en natt för hela familjen i deras 4-stjärniga lägenheter. Ett klipp, även om man då får ha med egna sängkläder och handdukar (dock ingick städning). Det är förstås dött på skilodgen under sommaren men vi åt god frukostbuffé på Waynes i samma byggnad och det finns flera öppna restauranger i omgivningen. Gustavs Grill är en favorit hos oss, och O’Learys i samma byggnad kanske inte uppskattas av mig men iallafall av barnen.

Att bada på Experium är alltid en hit – men på sommaren ännu större sådan. Då slipper man nämligen trängas och kan njuta av ett av Sveriges kanske roligaste badhus.

Den vandring som bäst passar barnen är Trollstigen i Hundfjället. Där finns en massa roliga troll att hälsa på, parker och fäbodar och en mysig våffelstuga.
Gillar man djur – och som vuxen kanske även det svenska kulturarvet – kan ett besök vid Lindvallens fäbod locka. Fritt strövande djur, fantastisk fäbodmiljö och en liten servering lockar där.

20130729-192739.jpgVi har dock vår ”egna” fäbod där bilden ovan också är tagen. Men ungefär såhär (kolla in – sjukt fint) ser det ut även i Lindvallen.

Vi tränade när vi var i Sälen, och det var också en hit för alla tack vare leklandet. Jag och Henke körde ett pass på T.O.K.A (Experium, Lindvallen) och barnen lekte nöjt på deras lekland Kids Zone. Win-win, som vi brukar kalla det upplägget. Vill man hellre vara ute och träna så finns ett utegym i trä vid Lindvallen.

Sen finns ju mycket andra aktiva saker att göra också. Har man lite äldre (eller inga) barn är mountainbike nerför Lindvallens slingrande backar ett måste. Eller så cyklar man på någon av alla leder på eller nedanför berget, om man föredrar den lite lugnare varianten. En skatepark finns också, i Lindvallens Röda byn (och är det dåligt väder finns en inomhus vid Gustavstorget).

IMG_3043Åk liften upp för att gå på berget – eller för att cykla ner.

Den stora grejen med att åka till Sälen på sommaren är dock att uppleva fjällnaturen. Jag drömmer mig tillbaka till vår vandring på fjället. Sverige är sällan så vackert som där! Vi som reste med små barn åkte till Högfjällshotellet och gick en del av Södra Kungsleden. Den enklaste passar perfekt med barn. Halva biten kunde de åka sparkcykel på asfalt och den andra halvan åkte Max (då 2,5 år) vagn ibland och gick ibland, och Stella gick eller satt på våra axlar. Med barn får man låta saker ta den tid det tar, och många stopp för blåbärsplockande och stenbyggande blev det.

IMG_3378
IMG_3357
IMG_3393
IMG_3373
IMG_3379
IMG_3389

IMG_3398
IMG_3412

IMG_3411

IMG_3066


IMG_3119
IMG_3150

I Sälen finns verkligen något för de flesta smaker även på sommaren, och är ett resmål jag verkligen kan rekommendera.

Har du fler tips om sommar-Sälen? Kommentera gärna!

____________________________________________________________________________________________________
Och ja – Resfredag har bytt namn till Reseinspo. Varför? För att ni ska kunna skilja på Annikas Resfredag och min Resinspo. Nu när Annika sprider sin inspiration i en specifik blogg så blir det enklast för alla, tänker jag. Och så var jag ändå inte så bra på det där med att hålla det till fredagarna när jag tänker efter.

4 thoughts on “Reseinspo: Med små barn i sommar-Sälen

  1. Ping: Reseinpo: Reseåret 2014 – alla resor och de bästa reseinspo-inläggen | Lisa & livet från den ljusa sidan

  2. Ping: My year of travels 2014 | Travelinspo by Lisa

Ja, vad glad jag blir att du kommenterar! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s