Kataach – leklandet med kärlek

Vi (läs: jag) bestämde oss för att åka till Kaatach lekland i Tyresö idag. Jag tänkte att det skulle kunna vara väldigt begränsat med folk med tanke på veckodagen och att det fina vädret, men att det senare skulle göra stället rättvisa då så många delar ligger utomhus. Men heja mig vilket genidrag!  Eftersom alla besökare drog sig från lekdelen och ut till ”tivolit” när första tågresan avgick kan jag med exakthet berätta att antalet barn på Kaatach före lunch var 11 st. Varav två bebisar som inte åkte nåt. F.a.n.t.a.s.t.i.s.k.t!

Ute finns som sagt ett litet tivoli med små men gulliga karuseller, vilka våra barn gillade massor. Helt lagom. Några är gratis och några kostar 15-20:- per åktur. Det kan man ta när inträdet för ett barn är 100:- inklusive mat + festis. Toppenpris måndag till torsdag – och det är nog också då man ska sikta på att åka dit för att slippa kaos.

20140602-163929-59969873.jpg

På taket finns klätterställningar och stora studsmattor, och de roliga små bilarna går också att köra ut. Leklandet är stort och luftigt med mycket olika typer av saker att leka med.

20140602-163928-59968638.jpg

Helt tomt lekland och 4-5 bilar på vägarna åt gången – det fanns kanske 20 st tillgängliga. Bilarna var bådas favorit, Stella kunde inte slita sig.

Det jag slås av på Kaatach är att det ligger en massa kärlek i allt. Överallt finns små roliga målningar och hus och annat att gå in och leka i, och allt är så välgjort och gulligt på samma gång. Därtill är personalen personlig och supertrevlig.

20140602-163929-59969292.jpgLustiga huset, en verkstad och ett café – några bodar bland många. Spökhuset var ju annars väldigt spännande!

Så det lektes, klättrades och åktes runt i hela fem timmar innan vi begav oss hemåt igen. Inte bara barnen njöt av den tiden utan jag också – utflykten var en hit för oss alla och jag satt med gott samvete mer bredvid än gav mig in i leken. När barn leker bra så varför ska man störa? Förutom när jag ibland åkte bil jag med. Det var ju riktigt kul.

20140602-163930-59970458.jpgExtra plus för att man kan få fräsch mat – tonfisksallad med quinioa för drygt 60:-. Det tillhör inte vanligheterna på barn-ställen, men oj vad uppskattat! Pimpat med kärlek, som sagt.

Det var två år sedan vi var där första gången (och enda..?) och jag var enbart positiv då också kan jag läsa mig till. Så det får allt bli dagens tips – Kaatach lekland, inte minst vid bra väder!

Annonser

3 thoughts on “Kataach – leklandet med kärlek

  1. Funderar på en tur dit imorgon. Planerar veckans måndagsaktivitet… Blir dock osäker då det står att man inte får ha barnvagn med sig. Undrar om de tänkte att vi ska bära Elsa hela dagen? Såg du till några barnvagnar när ni var där? Kanske får man ha dem i utomhusdelen iaf? Vad tror du om att ta med lillasyster dit? tacksam för tips! Hoppas allt är bra med er.

    Gilla

Ja, vad glad jag blir att du kommenterar! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s