Tough Viking och svettflex

Jag må ha paus på loppfronten i år och väldigt medvetet valt att inte köra varken vårrus, bellmanstafetter, tjejmilar eller midnattslopp – men ett större lopp väntar på mig innan sommaren är slut. Den sista augusti ska jag springa Tough Viking – en 15 kilometer lång bana kantad av tuffa hinder. Jag är riktigt pepp!

idag testade jag en nyhet på SATS Sjöstaden som ska vara förberedande inför loppet – Performance Tough Viking. Den inleds med dynamisk uppvärmning och sedan är det tuff styrka och hög puls som gäller med övningar som är förberedande just för de där hindren, teknikträning i princip. Upplägget var crossfit/crosstraining-inspirerat och vi jobbade i par med både omväxlande övningar som att en körde goblet squat och hanging kneerace medan den andra sprang ruscher. Fast jobbigast var wall climb – ni vet när man klättrar baklänges upp i handstående mot en vägg, och högst var häckarna man skulle över och under (fast de kändes lägre när man skulle under dem haha). 45 intensiva minuter var det helt klart, och väldigt roligt – och förstås extra skoj med sällskap av Jesse som också kommer vara en av de jag kör med när det är dags för race.

20140520-215739-79059080.jpg

Sen fyllde vi på med lite välbehövlig stretch under en halvtimmes HotFlex – dvs ett stretchpass i 39 graders värme. Så otroligt skönt!

Och sedan blev det förstås sushi på Tezekuri. En riktig kompis tränings-helkväll när den är som bäst!

Annonser

Ja, vad glad jag blir att du kommenterar! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s