Luft under vingarna. Fint för en hemmaråtta.

Idag kände jag efter, och kände att jag inte njutit Stockholm på länge. Kanske var det inte sant, för säkerligen har jag varit utanför hemmet och njutit både flera dagar i veckan och varje dag typ… Men jag behöver liksom staden, jag är motsatsen till hemmaråtta. Folk som flyttar en bit utanför Stockholm säger oftast att de ”inte utnyttjade närheten ändå” och för mig – för oss – är det motsatsen. Jag ser fortfarande alla anledningar att bo nära stan, att känna att det är Stockholm jag bor i. Det kan vara så enkelt som att min egenkväll i veckan verkligen ta mig iväg någonstans, vilken stadsdel som helst, för träning och middag. Umgås, se något nytt, äta gott. Typ så.
Puls, känsla, liv.

Så äntligen kom en sådan kväll igen. Jag vet inte varför vi inte fått till det på några veckor men jag vet att det är klart o-bra och att jag ikväll innan läggdags mår lite extra bäst när jag fått lufta lite igen. Andats Stockholm.

20140507-224849.jpg

Vi inledde förstås med träning, Carro, Jenni och jag, och det var rolig omväxling att vara på fina SATS Hötorget också. Vi körde en massa tungt tungt för benen och jag skulle bli ytterst förvånad om jag kan gå utan grimaser imorgon. Jeez alltså! Jenni stod för passet så det kunde man ju förstå att det skulle vara rätt tufft.

Efteråt gick vi ut för en spontanmiddag. Vi landade på Niklas, fd 1900 (hur länge sedan var det som det hette så?) där jag sett en lovande meny. Det var dock intensivt i restaurangen och fanns utmärkta bord i bardelen så vi valde det – ”house pizza” borde ändå funka okej tänkte vi. Njäe. ”Hammarbybacken” gör sig bättre som intervallbacke än pizza. Svamp, nässlor och olivolja lät fräscht och visst var nässlorna goda (lite som rostad grönkål i smaken) men det är inte okej att glömma svamp på pizzan (som tog en evighet att få) och sedan erbjuda en ny som när den kom var kompletterad med vanliga färska champinjoner skivade. Jag hade iallafall förväntat mig typ porcini eller något? Nej, maten i baren gör sig bättre för After Workare som behöver en bukfylla men det slank ned och inramningen var riktigt nice. Och framför allt levererade sällskap och samtal. Min egenkväll nästa vecka – med luft under vingarna i världens bästa stad – bokar jag in direkt imorgon kan jag lova. För den mentala och fysiska fridens skull.

20140507-224855.jpg

Annonser

Ja, vad glad jag blir att du kommenterar! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s