Gör en chiapudding. Gör två.

Jag gör chiapudding ibland. Det händer ofta att jag får kommenterar på jobbet (eller från mina ”vanliga” kompisar på instagram, dvs de som inte riktigt är i samma rawfood-bloggsväng som jag) om att det inte ser särskilt aptitligt ut. Jag kan hålla med, när det handlar om ett alternativ för frukost eller möjligtvis mellanmål på jobbet är det inte riktigt fixat för att vara blogg-snyggt. Äkta vara.

Särskilt jobbigt är det dock inte att göra, men tipset från Milla är att göra två på en gång för att göra det mer sannolikt med extra bra frukost två dagar i rad. Det är ett bra tips för sådana som mig som är ytterst tidseffektiva på morgonen (läs: snoozar bort varje extra liten minut det kan finnas).

Hur det än ser ut så är det jättegott och inte minst så GÖR det gott. Win-win!
Chiafrön är alltså ett riktigt superfrö, då det innehåller massor av protein, omega 3, antioxidanter, järn mm. I en chiapudding blandar man dem med kokosmjölk och låter stå i kyl över natten för att bli till en pudding.

20140506-213825.jpg

Såhär gör jag:

Ta ungefär en deciliter kokosmjölk, ha i 1-1,5 msk chiafrön. Känns puddingen tjock på en gång så späd med lite mjölk, den ska vara mindre krämig än fil för att konsistensen ska bli bra. Ha i lite vanlijpulver och vill du ha sötare så kan du ha i lite agavesirap (men det behövs inte tycker jag). Innan jag ställer in i kylen har jag i frysta bär, de håller sig fräscha och har tinat till dagen därpå och gör hela puddingen luftigare. Mango är min favorit men blåbär, hallon etc funkar förstås lika bra.
Ställ in i kylen i mer än en halvtimme – eller under natten förslagsvis.

20140506-213832.jpg

Och så gör dubbelt förstås. Lika bra.

20140506-213839.jpg

Såhär inte-så-värst aptitiligt kan det se ut när det är dags att äta (efter en tuff transport till jobbet i väskan), men det är gott kan jag lova. Perfekt ihop med morgonkaffet framför datorn, för en sån där som lika gärna eller ännu hellre äter på jobbet än hemma.

20140506-213844.jpg

Annonser

One thought on “Gör en chiapudding. Gör två.

Ja, vad glad jag blir att du kommenterar! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s