Riktiga skalbyxor – den bästa investeringen

I höstas tvekade jag rätt länge innan jag kostade på ett par ordentliga skalbyxor från Polarn o Pyret åt Stella. Hösten närmade sig sitt slut (trodde man…) så var det verkligen värt för så kort säsong? Egentligen visste jag ju dock att kläder från vissa märken håller sig genom säsonger och från barn till barn så att köpa rätt från början – dvs bättre – skulle vara värt det trots analkande vinter. Jag valde att köpa dem. Sedan kom vintern som aldrig kom och jag tror att vinteroverallen användes i några veckor och utöver det har det varit skalkläderna som gällt. Aldrig kall, aldrig blöt, aldrig för varm.

Redan i februari köpte jag ett par skalbyxor åt Max också och jag kunde då konstatera att Polarn nu gjort om sina överdragsbyxor och att de nu har samma funktioner vad gäller att de är helt vatten- och vindtäta och andas, och att de är slitstarka. Men nu är de aningen mjukare än föregångarna vilket är hur bra som helst. Så om byxorna var bra innan så är de ännu bättre nu. Vi har helt slutat med regnkläder i galonmaterial och kör skalkläder från PoP rakt igenom och de är aldrig blöta – varken av regn eller svett.

20140422-221439.jpg

20140226-220429.jpg

Bilderna ovan är från februari, inte direkt typiska februarikläder…
Jackan Stella fick ny i år, härlig turkos, och den är också i samma något mjukare material.

I sommarvädret som inleddes under påskhelgen och som i princip hängt kvar sedan dess kan man kanske tänka att säsongen är över för överdragsbyxor, men så är det inte. Eftersom dessa byxor andas är det också dessa som får hänga med under hela sommaren istället för galonbyxor som faktiskt blir varmare – för en fullt lika torr sommar som förra året vågar vi nog inte hoppas på.

Och idag förresten. Maj har välkomnat oss med snö inatt och nu en regnig förmiddag så när vi nu åker mot vännerna på Vindö är det regnkläder, jag menar skalkläder, på som gäller!

Annonser

Ja, vad glad jag blir att du kommenterar! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s