Tisdagskväll med ”barnrestaurangen” – Nio Deli

Det är lite intressant med de restauranger som verkar i vårt område. Dvs ett nybyggt med innerstadsambitioner men med hur många barnfamiljer som helst. En del av ställena är hyfsat barnvänliga men de allra flesta verkar helt ovetande om vilken publik de bör försöka tilltala för att tjäna som mest.

Sedan finns det några ställen som förstår det, och framför allt ett. Nio Deli / Nio Event & Catering är egentligen en stor lunchrestaurang men en kväll i veckan, på tisdagar, har de kvällsöppet och då kör de familjefokus. Leksaker är framme, en TV visar Barnkanalen och inramningen är kanske inte mysigast möjliga men trevlig nog – som gjort för en lyckad vardagsmiddag för en familj.

20140429-220529.jpg

Det brukar vara betydligt mer folk än såhär (detta var nog tidigt på kvällen), det är rätt intensiv stämning men ändå okej med ovanligt avslappnade föräldrar som slipper matlagningen och disken för en kväll.

De vuxna betalar 95:- för sin mat, vilket är prisvärt för en buffé med riktigt vällagad och god mat. Det inkluderar dessutom flera sorters soppor till förrätt, god sallad med det lilla extra till maten och kaffe på maten.

20140429-220833.jpg

Till barnen gäller också buffé, och man betalar 7 kronor per år barnet är. Barnvänliga grönsaker, rätter som korv, köttbullar, potatis, pasta osv – populärt hos de flesta. Och förstås pannkakor, för utan sådana är väl ingen barnbuffé komplett? Våra barn älskar det, de äter mer än någonsin annars när de får gå till ”barnrestaurangen” som de säger. Något de vill göra varje tisdag och nästan räknar ner till.

20140429-220838.jpg

Det är verkligen inte oss emot. Det är hur skönt som helst att slippa markservicen en kväll utan att det blir särskilt dyrt.
Ännu bättre? Att när man kommer hem veta att man har hela kvällen fri för att dagens träning avklarats på lunchen. Så om vi med det sagt spenderat kvällen i ryggläge i soffan? You bet.

Annonser

2 thoughts on “Tisdagskväll med ”barnrestaurangen” – Nio Deli

  1. Ping: Resfredag: Reseplanerande och Islandsdrömmen | Lisa & livet från den ljusa sidan

Ja, vad glad jag blir att du kommenterar! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s