En härlig helg – och så stackars Max

Helgen har som sagt varit ordenligt härlig, men det har givetvis varit jobbigt på alla sätt och vis att Max haft så ont från sin operation. Som att det inte var nog så blev han rejält krasslig också. Första natten efter operationen hade han allra ondast i sina ögon och enda gången han inte hade ont var när han sov – men det kunde han inte riktigt då han hostade för mycket. Så otroligt synd om honom! När hostan sedan drog sig tillbaka ökade febern istället och hans första två nätter hade han garanterat minst 39 grader. Det var så synd om honom då, han var så ynklig. Klagade på sina onda onda ögon, tryckte nallen han fick från sjukhuset hårt mot ögonen och bara kved, och låg som ett plåster på mig med sin febervarma kropp. Det gjorde dock att han sov lite extra och på sitt sätt var det bra. För smärtan, den har inte varit att leka med.

Man har ju klippt muskler i ögat och sytt fast dem igen – inget smärtfritt ingrepp direkt. Tänk själv hur det känns när man får ett litet skräp i ögat – och jämför med Max som har en massa stygn. Stygnen är hårda första dagarna för att sedan mjukna. Jag tycker han verkar ha haft lika ont varje dag i princip, vi har fått ge smärtstillande var fjärde timme och har då varvat Alvedon och Ipren.
Sen har han förstås varit som sjuka barn är mest – har jätteont och är slitna emellanåt och så ”glömmer de bort” det och då kör de på. Man har ju älskat de stunderna då det varit så…

Dag 3 ska enligt de besked vi fått vara värst och just svullnaden pikade nog igår på den tredje dagen. Idag har han klarat sig utan alvedon ända till kvällen och det är en enorm skillnad. Vi hoppas att det fortsätter i rätt riktning, sakta men säkert.
Det blir VAB hela veckan inklusive återbesök på sjukhuset på torsdag och så hoppas jag att han inte bara är helt smärtfri utan också ser lite bättre ut i ögonen innan det är dags för förskolan igen på måndag. Det ser förstått klart läskigt ut med väldigt röda ögon med en känsla av ”hackiga” ögonglober och det besparar jag gärna honom med sina föriskompisar.

Jag är först ut med VAB-dag imorgon och tänker ha det riktigt mysigt med Max – promenad i vackra vädret till Sjöstan, båt till Söder och ett efterfrågat besök på Spårvagnsmuseet. Så får det bli!

20140421-230137.jpg
Max insåg för ett par dagar sedan att solglasögon var skönt för ögonen så han har sett ut såhär mest hela helgen. Man anar att han kisar/blundar bakom de mörka glasen.

Annonser

One thought on “En härlig helg – och så stackars Max

  1. Stackars Max, vilken kämpe! Min kompis Sanna gjorde den operationen när hon var liten. Hon blev helt bra men kan bli lite trött av att läsa länge. Många kramar!

    Gilla

Ja, vad glad jag blir att du kommenterar! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s