Att fly hemmet

Det är lite det vi sysslar med, syftet med allt är inte bara att ha roligt och att socialisera. Vi hade städ hemma i torsdags – som alltid på torsdagar – men första visning idag söndag innebar förstås många dagar då antalet barnhänder på vitvaror och speglar kunde växa sig enorma. Och vi är inte så bra på sånt.
Vår strategi har således istället varit att hålla oss borta. Jobbigt på ett sätt men enklast och roligast på samma gång. Middag ute i torsdags, kompishäng i fredags, kusinhäng och massa aktiviteter igår. Barnen fick dessutom sova kvar hos kusinerna (med farföräldrarna) inatt så att jag och Henke kunde plocka det sista idag på förmiddagen, och så åkte vi och hämtade dem vid lunch. Ett bonusbarn tog vi med oss därifrån också.

Vår dag blev sedan den absolut bästa möjliga när man måste vara hemifrån en hel dag. Inledde gjorde vi på Heron City med fika (/vuxenlunch) och bio. Vi såg Tingeling och piratfén och barnen satt totalt uppslukade – iallafall de två som var vakna. Tröttmössan Max förvånade ingen när han slog igen ögonen efter fem minuter och sov i 1,10 – tills fem minuter återstod. Jag som är lite anti det där prinsessiga tycker ändå att Tingeling är okej. Att alla älvor har sina egna superkrafter borgar för bra lek och fantasi efter man sett filmen – i sällskapet idag konstaterade Stella att hon skulle vara djur-älvan, Max följde upp med åtråvärda flyga-snabbt-älvan och G såg sig som vatten-älvan. Att det är tjejer som är älvor reflekterade småkillarna förstås inte över, lika lite som småtjejer tänker på att alla superhjältar är killar om man inte upplyser dem. Och varför skulle man göra det till en grej? 3,5 och snart 6 och fortsatt (hyfsat) oförstörda av sin omgivning – yayy!

20140413-212258.jpg

I övrigt är Tingeling både spännande (och ibland lite läskig?) och magiskt glittrande. Jag förstår att den trollbinder.

Sedan kom en stor hit – vi åkte till IKEA och där gjorde barnen premiär i deras lekrum Småland där man kan lämna dem en timme för allas bästa. Vi kunde höra våra egna tankar och kolla in en massa saker vi funderar på till huset, och en timme senare hämtade vi tre av svett dyngblöta barn som haft hur kul som helst. Win! Mesta vinsten blev nog dock att sedan åka upp och käka söndagsmiddagen i restaurangen. Barnmat för 15:- och åt oss för femtiolappen. Och inget stök hemma. Tack IKEA!

20140413-212252.jpg

Visningar återstår både måndag och tisdag så vi får fortsätta med bortalivet. Imorgon tror jag att det får bli miniSats trots att det är vardag. Då kanske jag även spar in på en hemma-dusch, bättre kan det knappast bli. 😉

Annonser

One thought on “Att fly hemmet

  1. Ah, visningsexil, härligt i lagom mängd! Vi hade alldeles för många visningar och var dåliga på alternativ, det blev mycket McDonald’s ett tag- mitt i högsta smurfsäsong. Vi höll på att drunkna i små gosesmurfar.. 🙂

    Gilla

Ja, vad glad jag blir att du kommenterar! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s