Chins, kräks, glass, sushi och sånt

Det var väl ungefär ett år sedan Lovisas workshops i chins fick enom genomslagskraft. Jag gick aldrig då, jag var hyfsat ny på styrketräning och tänkte att det fanns många andra områden som var viktigare för mig än att klara chins. Så kan det ju vara, men chins är en grymt multifunktionell övning som involverar ett gäng muskelgruppen så det finns typ ingen bättre övning att träna, har jag fattat nu. Sen tränar man så lätt på sitt max också, man behöver inte ligga och pumpa mängder med extra vikt runt midjan utan även om man inte klarar en enda kan man träna en hel massa muskler genom chinsträning med hjälp. Jag och Lovisa körde en del chinsträning i höstas och nu med Milla lyfter jag upp det igen med ännu tydligare fokus.

Idag inledde jag mitt träningspass på ljuvliga Rosa Skrot med att träna lite enligt föreslaget upplägg. Jag började med aktivering av nedre trapezius genom att hänga i chinsstången och göra en liten rörelse – se här. Sen följde jag upp med några set negativa chins (hoppa upp, släpp långsamt ned) och sist vanliga chins med gummiband. Dubbla röda för min del – vi ser utvecklingspotential, visst?!

Milla har själv gjort en rejäl resa gällande chins och det är också bra tips för dig som kanske vill testa att utvecklas inom den övningen. Läs under denna kategori, men läs från äldst till nyast.

20140402-220127.jpg

Anledningen att jag körde just på Rosa Skrot idag var att jag och min kompis Jenni skulle köra ett cirkelträningspass med Lovisa. Idag var extra många bekanta på plats vilket alltid är kul, och med lockande om Mormor Magdas glass efter blev passet mer än fullt. Smart drag!

Fokus var kondis (och ben) och herregud ja. Jag måste ha maxpulsat flera gånger under passet. Så jäkla skönt det är dagar då man pushas till sitt max av två grymma inspiratörer (Lovisa och Ida) samt av grymt peppig inramning, och har en dag då man i kombination också lyckas pusha sig själv till det där maxet genom att ha en både mentalt och kroppsligt stark dag. Alltså, som vanligt inte starkast eller snabbast men liksom – jag körde in i kaklet. Väldigt. Heja mig! Sen låg jag och nästan hade kräkkänslor. Och sen fick vi göra 4 minuter burpees på det i en tabata. Perfekt!

20140402-220134.jpg

Jag är ingen glassälskare egentligen – när jag väl äter är det visserligen gott men jag kan lätt tacka nej också. Trots det, och det där med kräkkänslorna, så kunde jag konstatera att det var riktig kvalitetsglass vi fick provsmaka så ni som är mer svaga för glass än jag är – kolla in Mormor Magdas Därproducerade glass! Popcorn var ju intressant men konstigt men mintchokladen förstås lovely. Älska mintchoklad (men jag föredrar after eight).

20140402-220141.jpg
Jag fyllde istället upp energinivåerna igen genom sushi och prat med Jenni. Dubbel energipåfyllning, I tell you!

Annonser

Ja, vad glad jag blir att du kommenterar! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s