Huset vann. Vi vann huset.

Ja, och så blir vi Nacka-bor. Som det kan bli.

Jag lade upp en bild på huset jag skrev om för några veckor sedan efter att jag varit på visning och blivit förälskad. Det var bara en bild på en dörr, men det är något med den där bilden och dörren. Jag tycker den säger enormt mycket om huset. Huset som vi alltså flyttar in i den 1 augusti (om allt går som det ska – pepparpeppar!).

20140323-201657.jpg

Efter närmare 60 (!) kommentarer på den bilden – TACK! för alla grattis – så känner jag mig manad att skriva lite mer om det. Vad som hände på vägen är en historia för sig (tänk på att vi de senaste två veckorna varit utspridda konstant, i Frankrike, New York och Indien och inte ens sett huset ihop – lika lite som vi pratat med varandra annat än kort i telefon…).

För oss är det ett drömhus. Från att ha varit väldigt anti hus generellt så känner jag nu, två dagar efter signerat kontrakt, att jag är redo att flytta imorgon. Eller ännu hellre igår. Jag längtar något så grymt, det känns så otroligt rätt!

Huset ligger som sagt i Nacka. Rättare sagt i Skogalund, strax bortanför Ica Maxi i Nacka kan man säga. Tio minuters promenad till Nacka Forum, tre minuter till alla bussar (som är på Slussen på 12 minuter), fem minuter till badplatsen vid Långsjön. En cykeltur ifrån Nyckelviken eller promenad till havsvattnet (Lännerstasundet / Skurusundet) eller Järlasjön. Lite på en höjd – där man inte kan undgå att höra vägen men hey – det är riktigt centralt och det vinner. De flesta av våra vänner bor söder och sydost om stan, Henke får lika långt till jobbet som idag och jag får knappa halvtimmen typ. 11 km kan ju kanske vara bra cykelavstånd också?

Det är ett funkishus i vit puts, originalet från 40-talet och med en några år gammal tillbyggnad. Tomten är väldigt stor (vi måste skaffa nya intressen…) men det är mycket naturtomt så inte en tomt som kräver extremt mycket. En liten plätt för fotboll och studsmatta, lite nivåer och annat och två sammanbunda stora terasser. En del då som har pool… och barnen är överlyckliga över det. Vi önskade först bort den (för att den ev. bara skulle påverka priset massor) men nu ser vi fram emot poolpartyn och glada barn. 🙂
Det är tre våningar och stora ytor (eh… 210 + 50 typ) och bara att flytta in. Ljust, fixat och fräscht och med en del fina originaldetaljer. Sa jag att jag är kär?

20140323-194407.jpg
Och eldstäder med kasett på alla våningar. Hur mysigt?!

Jag hoppas att det inte låter som vräk och så, det är inte min mening. Men jag är så himla glad över vårt köp och längtlängtlängtar!

Nu återstår bara en massa annat… som att ta reda på vilken skola som gäller (och vädja om att få plats trots att sökande såväl som platsbesked redan inträffat), sälja nuvarande lägenhet (scary!) och en massa annat. Wish us luck!  

Annonser

14 thoughts on “Huset vann. Vi vann huset.

 1. Stoooort grattis till fin fina huset! Ser ut som en dröm. Där kommer ni trivas!

  Imorgon flyttar vi in i vårt…o vilken resa det har varit. Nerver!!

  Kram o grattis igen!

  Gilla

 2. Hurra – grattis till er alltså! Nu är jag ju lite sådär extra hurrande för att jag gått förbi det där huset rätt många gånger (bakvägen till Forum för mig ju) och speciellt i somras suktat över den där poolen. Grymt kul för er!

  Gilla

 3. Lite likt vårt hus faktiskt! Tom likadant klinkersgolv ser det ut som 🙂 Förutom poolen då men det jobbas hårt (3 mot 1) för att övertala sambon om det fantastiska med pool 🙂 Stort Grattis!!!

  Gilla

 4. Ping: Årskrönika 2014 | Lisa & livet från den ljusa sidan

Ja, vad glad jag blir att du kommenterar! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s