En dag på museum

En dag är kanske att ta i. Vi spenderade hela förmiddagen i soffan och hejade fram Kalla till OS-silver. Så sjukt bra insats och vad roligt det är att OS äntligen är här!

Vi åkte till Gärdet och Polismuseet, ett ställe jag inte varit på tidigare. Barnen tyckte det var roligt att kolla på bilar, motorcyklar och uniformer och lekdelen som var rätt okej stor i det i övrigt inte särskilt stora museumet roade länge.

20140208-172530.jpg

20140208-172650.jpg

Vägg i vägg ligger Riksidrottsmuseet. Jag jobbade på Rikidrottsförbundet en gång i tiden och jag minns hur diskussionerna gick kring avsaknade av ett idrottsmuseum och var med och såg startskottet för museumet gå i samband med att RF fyllde 100 år. Då fick jag förresten gå på bankett i gyllene salen i stadshuset med kungen och drottningen representerade, det var en rolig upplevelse faktiskt. Fast nu var det ju inte det jag skulle berätta om. 🙂
Riksidrottsmuseet är rätt litet men med gratis inträde och en del smått och gott som roade både små och stora så blev det en bra och lagom kombination med polismuseet. Vi hängde länge vid startblocken och gymnastikredskapen och Stella blev ytterst fascinerad av en docka där vi plockade med organen och jag försökte vara pedagogisk och komma ihåg vad allt nu är bra för.

Två mindre och mindre välkända museum än t.ex roliga tekniska museet men också betydligt mindre folk (och billigt/gratis) så absolut värda att rekommendera trots att de är betydligt ”enklare” än många andra Stockholms-museum.

20140208-172944.jpg

Familjehelg är för övrigt anledningen till att jag inte hänger med övriga lofsianer på inspohelg i Karlstad. Jag är riktigt ledsen att missa det men man kan inte göra allt – och för mig är det utförsåkningen och resorna i samband med den som prioriteras i år (som alla år den här årstiden). Sälen med tjejerna och tre helger senare Alperna med bara vuxna betyder tid från barnen och den får helt enkelt väljas med omsorg. Förstås. Sen är ju inspohelgen redan en succé och med det förhoppningsvis en tradition, så jag kommer igen nästa gång, lite extra taggad!

Annonser

Ja, vad glad jag blir att du kommenterar! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s