Fattig lunch

Idag tänkte jag mysa till det och gå hem på lunchen. Sämre tajming var det ju då att jag insåg att jag glömt mina nycklar idag. Det är inte första gången, även om det är ännu värre att komma på det när man kommer hem och har två trötta förskolebarn med sig (vet jag av erfarenhet så jag ska väl vara tacksam). Så istället för att köpa med mig något gott hem på lunchen och hinna plocka lite sedan helgen så fick jag ta en sväng ner på stan och hämta Henkes nycklar. Tur att han sitter centralt!
Jag sneddade förbi Vagabond-butiken på väg tillbaka och med REA-skyltar i fönstret och stort behov av nya boots så tog jag en sväng in där. Jag inbillar mig att det kommer kosta så mycket att fixa dragkedjan i mina befintliga så att det är precis hur nödvändigt som helst att istället köpa nya. Det blev två varianter – ett par högre stövlar och ett par mer normala boots men lite fodrade. Mer olika de jag har, så lyckas jag laga dem kommer inte en-in-en-ut-principen som min man propagerar för gälla den här gången heller. Jag är grym!
Fast jag räknar med att lämna tillbaka ett par när jag känt efter lite. Lämnar inga garantier för det dock.

En timme senare närmar jag mig kontoret svettig, förmodligen nöjd och tok-hungrig. Idag är en sån där måndag då jag har lite dålig efter-helg-känsla. Vanligtvis när det pratas om att ”man äter skräp” i en helg som pågår tre dagar och således landar på ”sämre mat” på en total av 3 sjundedelar av veckans måltider så brukar jag tycka att det känns avlägset. Det är ju fortfarande mestadels bra under helgen också liksom. Men inte denna. Varmrätt-efterrätt-vin i fredags. Normal frukost, gulaschsoppelunch i backen, semla i backen på eftermiddagen, förrätt-varmrätt-vin på kvällen på lördagen. Mackfrukost, fantastiskt goda oxrullader med rätt gräddig sås till lunch, Max (delifresh-kycklingburgare och morötter men några av barnens pommes slank också i) till tidig söndagsmiddag, hårdbröd med makrill till sen-mellis och så smågodis på det. Ujuj. Ge mig sallad och apelsiner veckans alla dagar! känner jag nu.

Nåväl. Först börjar jag med en god lunch vid datorn i alla fall, och begrundar mina trevliga påsar. Alltid något.

20140203-192541.jpg

20140203-192547.jpg

20140203-192535.jpg

Annonser

One thought on “Fattig lunch

  1. Du gick på båda alltså? Grymt! Jag nöjde mig med ett par på rea från DinSko i höstas när jag gick sönder mina gamla. Till nästa säsong ska jag satsa på ett par riktiga.

    Gilla

Ja, vad glad jag blir att du kommenterar! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s