På längden!

Redan för ett gäng veckor sedan ställde jag in mig på att köra lite längd den här helgen. Mina längdskidor har bott hos föräldrarna i Borlänge sedan jag kom i mål den där stolta söndagen i mars förra året, och sen har det inte varit särskilt tilltalande skidväder i Stockholm ändå.
Att ha tejp på betyder att inte behöva fixa med vallning och fix varje gång man vill ut – klockrent – men på Tjejvasan fick jag hjälp med vallning så så tog jag bort tejpen. Därför hade jag tänkt ge mina skidor lite kärlek igår och göra iordning dem med ny tejp men vallaväcken gick inte att finna och tiden sprang iväg. Jag var ytterst nära att därför – och av allmän lättja – strunta i den där turen idag men sedan skärpte jag till mig. Hos mina föräldrar kan jag ta skidorna i handen och gå utanför kvarteret – en promenad på cirka 3 minuter – och då befinna mig i skidspåret. Då inte bara bör man utan då SKA man passa på!

Så det gjorde jag. Jag slet bort gummisnodden som de satte på i målfållan i Mora och tog mina skidor med den gamla obefintliga vallan på med mig till spåret. Möjligtvis inte så snällt mot skidorna (sånt kan jag inget om) men någon super- materiallirare vill jag inte vara.

20140202-180756.jpg

Det finns gott om fina spår i Mellsta som skogen ovanför mitt barndomshem heter, och idag extra fina då det visade sig vara tävling. Två minuter efter att jag kom dit gick starten för ett 40 km långt seedningslopp inför Vasan, så jag började med att stå bredvid och kolla på de startande.

20140202-181011.jpg

Sen tog jag rygg i ytterspåret och kämpade mig igenom de av plusgrader (och ovallning) bakhala och icke-glidande spåren. Det var absolut härligt men jag måste ärligt säga att jag är så sjukt nöjd att jag inte ska åka något tjejvasa i år. Nästa eller nästnästa kommer jag göra det (för det var kul och jag vill utnyttja att jag seedade in mig i bra startled) men i år – Thank God att jag slipper pressen!

20140202-181342.jpg

Inte långt och inte snabbt – men frivilligt. Bara en sån sak!

20140202-181650.jpg

Det var en fin förmiddag tyckte både jag och resten av familjen som under tiden körde skridskor, och den följdes upp med några eftermiddagstimmar i Romme igen. Fullt ös för de små i barnbacken och helgen har definitivt gett en bra dos av frisk luft. Minst sagt!

20140202-181850.jpg
Born to ski, står det på Max supersnygga mössa från Tenson. Hoppas går ju! Duktig idag var han iallafall, när han idag kämpade själv upp och ner ett femtontal gånger på bandet och ner bland djuren.

Nu är skidorna med till Stockholm och blir det mer snö är det inte omöjligt att de kommer nyttjas vid något tillfälle. Lika stor är dock sannolikheten att de inte kommer göra det.

Annonser

One thought on “På längden!

  1. Ping: Påskafton | Lisa & livet från den ljusa sidan

Ja, vad glad jag blir att du kommenterar! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s