Lunchträning med benkross

”Sista rycket inför beachen?” frågade en kollega jag sprang ihop med på SATS idag. Njäe. Nu tränar jag ju inte för beachen direkt – jag kör mer ”det här är min kropp i en bikini så alltså har jag en bikinikropp”-stuket – och dessutom hinner jag nog med något träningspass till innan någon beach attackeras. Tillräckligt varmt är det nog först i Dubai faktiskt och dit har vi 1,5 vecka. Däremot var det sista träningspasset på hemmaanläggningen på ett tag och framför allt sista på lunchen – för nu har jag SEMESTER! Woopwoop!

Jag fick härligt sällskap av både Jesse och Pernilla idag – superkul! De bytte kontaktuppgifter och kommer kanske köra ihop även utan mig. Bra, vi behöver träningsboost i kvarteren, ju fler som kör (ihop) desto roligare och bättre pepp att komma iväg.

Lofsianen, träningsinspiratören och instagrammaren ”nordlyckan” inspirerade till dagens tuffa och explosiva benpass:

Superset med ca 10 repetitioner (per ben vid de övningarna) per övning, upprepas 4 gånger i rad innan man går vidare med nästa. Vila mellan enligt behov.

1-2 : Tunga marklyft / hopp (Benböj/Upphopp/Benböj)
3-4 : Step-up på låda med vikt i händerna (KB 4+4 kg) vänster / höger
5-6 : Upphopp steplåda – benböj med skivstång 12 kg axlar
7-8 : Utfallsgång med vikter / KB swing

 

20131211-184341.jpg
Kompisar intygade jobbigt och roligt pass!

Vi blev rejält trötta, men hade lite tid kvar så då avslutade vi med ”dagens bolljävel”. 8 såna här pikar upprepat tre gånger. Ja något lägre kanske de flesta var… eller iallafall de sista i varje set. Man får tacka fotografen för den lyckosamma vinkeln!

20131211-184349.jpg

Men nu är jag redo för resa. Vi åker visserligen inte hemifrån förrän vid halv 11-snåret imorgon förmiddag men imorgon bitti prioriterar jag en annan inledning på resan, även om träning innan en hel resdag kan kännas lockande. Jag ska äta mysig frukost med familjen och vi ska ge barnen deras enda återstående julklappar och lite sådär. Sen ska det sista fixas och att inte behöva göra det under någon större stress känns överlägset. Prioriterat.

 

Annonser

Ja, vad glad jag blir att du kommenterar! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s