PT-träning och morgonträning – motivationen och känslan

Jag poängterar gång på gång att det där med morgonträning inte är min grej. Alls. Men välmåendet jag känner av att få in mina 4 veckopass är värda mycket, och jag vill ju så gärna! När så veckorna kör ihop sig – som denna då luncherna bokats av jobbmöten och kvällarna av en massa annat, då har nöden ingen lag. Eller träningen alltså. Och vad bra det blir ändå, att ta sig iväg, om det så är på morgonen (som ett undantagsfall).
Sen ska jag inte helt själv ta åt mig äran av att jag öppna dörren tidigt idag. Jag hade givetvis skaffat en backup idag – genom en stämd träff med Jesse på SATS klockan 06.50. Att sedan glida in lätt eftersvettandes på ett möte klockan 8 – mitt första så tidiga efter 9 månader på nuvarande jobbet (tajmingen?! och vanligtvis är jag alltid där före 7.30 liksom…) – kändes väl lite sådär, men det är sånt man får ta.

En utmaning var också att hitta ett passande pass, efter att ha kört med Lovisa igår vilket alltid ger riktigt sura muskler. Eller glada, beroende på hur man ser det. Som vanligt låg fokus på överkropp och core på mitt pass med henne – underbart. Övningen nedanför var en riktig utmaning – och en rolig sådan – och lättare än jag trodde. Det betyder ju dock inte att den inte är tung. Förstås. Utmaningar!

20131128-075526.jpg

Jag är osäker på om gårdagens pass var mitt sista med Lovisa, eller om jag har betalat för ett till. Det måste jag kolla upp. Om det var det sista så känner jag en enorm tomhet, och behov av mer. Även om jag varje onsdag just innan jag ska ta cykeln till Rosa skrot känner ungefär samma osug som jag gör inför tanken att gå upp tidigare än vanligt för att träna ett morgonpass. Man är inte riktigt konsekvent i sina känslor, alltid. Tänk på det nästa gång du funderar på att ställa in ett träningspass – Före är oftast värre än Under. Och utan en tvekan en ocean ifrån hur det känns Efter.

Nu hoppas jag att den sedvanliga tröttheten som jag ofta känner resten av dagen efter morgonträning ska hålla sig borta, för det blir en mötesintensiv och allmänt intensiv dag som följs upp av middag på stan med min make. Minst sagt läge att orka njuta mat och umgänge på Villa Källhagen och kanske till och med unna sig en torsdagsdrink!

Annonser

4 thoughts on “PT-träning och morgonträning – motivationen och känslan

    • Ja jag skulle aldrig kunna köra vilken typ av träning som helst på morgonen. Jag får inte heller den där kicken hela dangen som de riktiga morgontränings-förespråkarna talar om. Så man är ju olika – och jag har mitt bästa lite senare på dagen helt enkelt. Men skönt att ha det gjort är det – och bra föer att få till träningen överhuvudtaget om det kniper.

      Gilla

  1. Ping: Imorgon är det dags! | erdoderdo

Ja, vad glad jag blir att du kommenterar! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s