Surfplattorna

De är möjligen bortskämda, våra barn, men det kändes som en hit inför den här julen. Att som (i princip) enda julklapp åt dem köpa en egen surfplatta. Vi får ha vår iPad (och våra telefoner) ifred och de kan spela och titta på film under resan. Valet föll på en varsin Samsung Galaxy Tab 3 7 som har fått bra kritik och får ses som väldigt prisvärd med sina 990:- styck. 7 tum är som en bärbar DVDs skärm ungefär och tillräcklig för små skarpögda barn.

20131121-225158.jpg

Vi var mest inne på – och är väl fortfarande – att skaffa en extern hårddisk med wifi för enkel överföring av film osv, men de är rätt dyra (runt 1600), innebär en ytterligare pryl (småjobbigt på resan) och kan vi garantera tekniken tro? Det känns också som en pryl som kan sjunka i pris framöver. För nu nöjer vi oss med ett varsitt minneskort på 32 GB. Det ska räcka till tillräckligt många filmer!

Sen har vi förstås köpt fodral för att skydda dem lite. Det lär bli huggsexa om det rosa – lila var tyvärr slut och varsin färg fyller såklart en funktion. Ljusblå är tät trea efter rosa och lila här hemma, samma favoritfärger för båda – såklart. Detta fordral kostade dryga hundringen (billigt) och sitter fäst i plattan konstant och kan vridas i 360 grader så man kan ha den stående eller liggande.

20131121-225259.jpg

Så. Julklapparna klara och rese-tekniken likaså. Nu är det bara jag som väntar på ett fodral med inbyggt tangentbord till iPaden. Kanske ska jag slippa skriva med touchscreen på resan. Det vore fint för min mentala hälsa.

20131121-225602.jpg

Annonser

6 thoughts on “Surfplattorna

 1. Har ni hunnit prova dem? Vi köpte en förra året när det började komma biliga små plattor. Dock blir denna knappt utnyttjad nu då det finns en hel del spel den inte orkar med (tex pippi långstrump) och den är alldeles för seeeeeeeg vilket gör att Astrid blir helt galen när hon tex ska öppna Netflix. ”Mammaaaaa den baja buffjaj” skriker hon 🙂

  Gilla

  • Haha, ”baja buffjaj”. Det är ett ord man själv inte kunde som barn, garanterat. Vi har testkört dem och installerat programmen och kört lite och inte märkt någon seghet – hoppas vi inte upplever dem som sega även om de kanske inte håller iPad-klass.
   Den fick 4 plus i aftonbladets test häromdagen så hoppas den är good enough. Hinner ju också hända mycket på kort tid gällande såna här grejer..
   Vilken har ni?
   http://www.aftonbladet.se/pryl/article17876977.ab

   Gilla

 2. Jag såg den där i ICA Maxis tidning som kom igår och tänkte precis samma sak. Vi tänkte ju köpa till Lillasystern (som fyller 2 och därmed är sjukt bortskämd med) men vi åker ju mycket, reser en del och ärligt talat är det nog mer bråk än vad som är nödvändigt hemma med den där jäkla paddan (som är min). Tyckte priset verkade lagom. Nu är det ju iofs två månader kvar tills hon fyller, så ni hinner tetsa och utvärdera först. Bra va? 😉

  Gilla

 3. Ping: Surfplatta för barn – Samsung Galaxy tab 3 7 – recensionen | Lisa & livet från den ljusa sidan

Ja, vad glad jag blir att du kommenterar! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s