Resfredag: Packning i väskor och packpåsar

Jag älskar när en resa börjar närma sig så mycket så att det blir dags att tänka på packning – både avseende vad man ska ha med sig egentligen (och vad man behöver köpa innan) och vilka väskor man ska ha.

Vinterns resa bjuder på en utmaning, för vi kommer passera många olika väderlekar samtidigt som vi kommer vara såväl i fancy storstäder som bohemiska stränder vilket kräver sin bredd i packning. Dessutom så kommer vi göra många resor – många flyg, taxiresor och annat från flygplatser, och tåg. Dvs, vi kommer behöva få ihop packningen smått, och vi kommer behöva kunna bära den själva smidigt. Förutom det så är fria händer bra då vi har två barn som ska hållas och en vagn som ska rattas.

Vi kommer ha
– 1 stor ryggsäck (Haglöfs 65-liter, resevariant dvs ”interrailsäck” som öppnas mer som en resväska)
– 1 stor mjuk (bag-) kabinväska på 110 liter
– 1 handbagagerygga
– 1 stor midjeväska

Det där sista är ett nytt påfund jag har. Jag tänker att det vore sjukt smidigt med en typ 9-liters midjeväska (tänk vandringsvariant) som rymmer systemkamera, viktigheter och lätt packning t.ex då vi går runt i Wadi rum etc. och säkerligen har barn på rygg/axlar. Ingen höjdare med ryggsäck då! Vidare kan man ha den under en stor rygga istället för att ha en mindre rygga på magen (som är osmidigt med barnen), och även hänga enkelt på vagnen. Vad tror ni, genialiskt?

20131108-141344.jpg
Denna från North Face älskar jag – 9 liter och praktisk. Tyvärr lite för dyr, närmare 700:-… Tips på billigare, någon?

Sen får väl barnen ha en varsin liten mini-kånken för små leksaker och så – den går ändå att fästa på t.ex vagnen eller andra väskor så ska förhoppningsvis inte kännas som extra kollin. Extra kollin är det sämsta när man reser. Hellre få men stora väskor. Tänk när vi glömde vår handbagage-rygga på en båt i Thailand – den som vi hade kameror, pass och massa pengar i. Paniken!

Får vi plats? Vi måste få plats helt enkelt.

Mitt allra bästa tips för sådan här packning är annars att packa allt i mindre packpåsar i olika färger, som innehåller en specifik typ av kläder. Det gör hela skillnaden! Till exempel har man alla barnens underkläder/pyjamasar i en påse. Då är den det enda man behöver ta fram ur ryggan vid det tillfället, och behöver inte riva upp halva packningen. Det man inte behöver förblir orört. Apropå Anneli & familjs resa och campingliv på Nya Zeeland så var detta också räddningen i husbilen. Ett husbilsfack var för varje familjemedlem, där i ett gäng olika påsar för olika klädtyper – man lär sig snabbt vad som finns var.

Vi är supernöjda med enklaste varianten, väldigt billiga flerpack från McKinley/Intersport, med dragsko upptill – överst nedan. Skulle jag byta upp mig skulle jag gärna göra det med godingarna längst ned till vänster, Granite Gear Air Zipp. Smidigt om man inte tror sig minnas innehåll i olika färger är nätvarianter som nere till höger, men de kostar desto mer.

Här finns stort utbud av olika alternativ.

20131108-141507.jpg

Har du något smart packtips/hur brukar du tänka?

20131108-142010.jpg
Uppställning anno 2011/2012 (efter att vi lämnat NyaZeeland-packningen med mina föräldrar.. Men visserligen fått flytvästar istället). I år har vi en vagn mindre, inga blöjor, ingen välling, ingen bärstol (men bärsele för rygg funderar jag fortfarande på…) och inga flytvästar. Gör det skillnad, tro?

Resfredags mamma = Annika.

Annonser

3 thoughts on “Resfredag: Packning i väskor och packpåsar

  1. Bra tips. Tror jag är lika spänd på er resa som nu är! 🙂 Jag överdoserar Ziplock-påsar, använder den till Toalettartiklar, småpryttlar, fika- you name it!

    Gilla

  2. Ping: Näst sista veckan... | lifeinceriselifeincerise

Ja, vad glad jag blir att du kommenterar! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s