En redig frukost och lite ryggont

Ni vet hur det är bra att pimpa havregrynsgröten lite för att stå sig längre? Ett ägg och en klick mandelsmör i, kör jag. En hel sådan vuxenportion drog Max i sig imorse. Toppat med en deciliter keso (fråga inte… alltså han älskar keso och äter det till allt), och så lingonsylt och mjölk på det. Mängden, för en knappt 3-åring?! Haha. Efter det var han fortfarande lite hungrig så då kompletterade han med en liten portion flingor med mjölk. Ja, alltså visserligen somnade han i soffan igår och missade kvällsmackan – men på grund av det vaknade han inatt (som alltid när det inträffat) och sa ”jag fick ingen kvällsmacka! jag är jättejättehungrig!” så det blev till att servera en macka i sängen vid 3-snåret sådär.

Jag kan verkligen fascineras av hans aptit ibland, och hur han vaknar så äkta hungrig och vill ha frukost på en gång. Fascineras, för att jag själv inte alls är sådan. På morgonen är jag sällan hungrig alls och helt äkta hunger- och mättnadskänslor har för länge sedan blivit korrupta av otalet dieter och test av olika kosthållning från lång tid tillbaka – tidiga tonår skulle jag tippa – och resten av livet. Sorligt.
Sen är Stella mer som jag, hon vill sällan ha frukost och kan helst gå flera timmar utan frukost på helgen, och att peta i sig en liten spartansk smörgås tar runt 40 minuter på vardagsmorgonen. Under dagen äter hon mat som en fluga (Gillar inte! Vill inte ha! Usch! Jag är mätt!) och det som stoppar upp hyfsat är att hon ser till att äta när det serveras mellanmål. Mackor helst, liksom. Att jag ibland tänker att hennes kolhydratskost är det som gör att hon har eksem ibland (som jag också hade när jag var yngre och åt annorlunda) är inte värt att gå in på nu…

20131106-155124.jpg

Han, som man tycker att är så liten liksom.

Med mig är det för övrigt lite sådär, jag har dragits med ryggont i några dagar. Inte allvarligt men sådär så det känts som en låsning och anledningen till att jag i måndags kväll körde yoga istället för hemmaträning och igår inget alls. Idag var låsningen och smärtan rejäl och den påföljande huvudvärken ordentlig. Därav har jag just landat hemma efter 45 minuters ordentlig massage hos en naprapat. Muskulärt, som jag anade – hela vänsterskuldran smattrar av låsningar. Aouch. Det blir yoga ikväll också, med andra ord. Massagen var dock grym och jag är tacksam att jag har två riktigt bra ställen så nära som i vårt hus .

Med det är det dags att avsluta jobbdagen hemma (även om den uteblivna arbetstiden kommer kompenseras senare ikväll.

Annonser

Ja, vad glad jag blir att du kommenterar! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s