PoP skalbyxor – är det värt..?

Stella klagar när hon får ta på sig galonbyxor. Sådana med hängslen har hon ytterst sällan men hon har också regnbyxor i galontyg. Jag hatar egentligen galon. Vad är det för skräpmaterial? Andas noll, blir varmt, stöter bort vatten i bästa fall. Nej, upptill har vi sedan länge ratat regnjackor och kör på skaljacka och de håller sig helt torra även i spöregn.
Sen är galonbyxor visserligen smidigt att ha utanpå när det är riktigt lerigt och så, men det gäller ju främst de mindre barnen.

Stella är närmare 5½ år, och känns för gammal för regnbyxor i galon. Så jag har länge funderat på att köpa riktiga skalbyxor, typ Isbjörn eller PoP. De första verkar överlägsna men är snordyra med sina närmare 1000:- och så tycker jag de ser väldigt friluftsaktiga ut. PoP-varianterna känns lite mer dressade liksom. Inte för att det spelar jättestor roll, förstås.

Så lite sent för säsongen (det kommer väl minusgrader snart typ?) köpte jag ett par skalbyxor från PoP igår, de med dragkedja längs hela benet. Jag tycker de känns fina och bra för ett barn som närmar sig skolåldern och såklart kommer kunna ha dessa även nästa år i F-klass och sedan ärvas av Max. Men uj vad dyra de är! 730:- med hängslen till (som hör till på de utan dragkedja för 500:- men jag gillade funktionen på dessa).

Är det värt?
Min tanke är att helt strunta i regnbyxor nu och även fodrade (höst-)överdragsbyxor. Att ha dessa som allround (med fleece under vid behov) innebär att vi inte alls behöver bry oss i morgonens väderprognos och hon kan gå från 3 byxor (galon + överdragsbyxor + fodrade överdragsbyxor) till 1 par.

20131016-080656.jpg

Annonser

10 thoughts on “PoP skalbyxor – är det värt..?

 1. Här kör vi skalkläder rakt av och jo de är dyra, men det är helt klart värt det. Sen kommer alltid skalkläderna på rea i slutet av varje säsong. Ingen hjälp nu, men för framtiden kanske. Jag brukar alltid passa på då i alla fall. 🙂

  Gilla

 2. Jag har ärvt ett par polarn och pyret av grannen och där har dom använts av 2 barn. Dom håller ff superbra och det ät det ända jag använder på Hugo ibland med fleece under. Tilde har haft Everest skalbyxor och dom är också jättebra.

  Jag rek alltid skalkläder till föräldrar på jobbet. Sedan är galonbyxor bra om det vräker ned Iofs. Men de fodrade galonkläderna klarar jag inte av alls… Så jag säger att det är värt pengarna 🙂

  Gilla

 3. Vi använder både Isbjörn och Pop-skalbyxor. Båda superduper! Isbjörn håller nog för 5 barn minst kan jag tänka mig, medans det känns som att mina 2 kommer att slita sönder Pop-skalisarna. Men räcker dem för båda två så har de varit värt pengarna tycker jag. Alvar har ett par av varje och till Ivar köper jag aldig nya utan han ärver. Hälsar galonhataren #1 😉

  Gilla

 4. Bara Isbjörn här, kommer inte köpa nåt annat. Pop tycker inte jag håller för väta som isbjörn gör, inte på långa vägar!

  Gilla

Ja, vad glad jag blir att du kommenterar! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s