Nästa års mål – Tough Viking!

Ja herregud, jag har gjort det! Anmält mig till Tough Viking 2014. Vad har jag gett mig in på?

När Henke och några kompisar körde i somras var jag där och hejade på. Det såg enormt kul ut. Tufft ja, men hindren såg inte fullt lika skräckinjagande ut som man tänkt dem på förhand – mer bara (väldigt) tuffa men roliga. De jag kände som körde lät också väldigt nöjda efteråt, som att de kört järnet men haft sjukt roligt. En häftig utmaning, en grym prestation.

20131006-222048.jpg
Tufft som f-n. Men 2014 ska bli ännu tuffare. Längre bana, ännu värre hinder. Alltså…

Själv har jag känt mig less på de vanliga loppen, ”prestera-på-milen”-loppet som inte heller känts i enlighet med den typ av träning jag kör mest just nu. Träning som styrs genom en ärlig tanke om vad jag tror att jag behöver, av mål gällande att ”sprida ut styrkan” på min kropp (från att ha varit väldigt ben-dominerad som den gamla fotbolls-/innebandyspelare jag är) och av vad jag tycker är roligt. Styrka-puls.
Jag är less på att jaga tider.

Jag har lång bit kvar för att klara ett lopp som Tough Viking, som inte bara har tuffa styrkehinder utan också består av 15 kilometers löpning mer åt terränghållet än asfalt. Jag har dock också nästan 11 månader på mig att ta mig dit, och det här målet ligger rätt mot det jag vill träna. .

11 månader, och vad är min strategi och träningsplan – om jag nu har en sådan såhär en timme efter anmälan? 😉

– Jag ska vara stark på löpningen. Träna för att klara 15 kilometer ”utan problem”. Det innebär att hålla i konditionen under vintern och att till våren börja öka både längd och antal intervallpass.

– Jag ska bli starkare i – eh, allt. Jag måste fixa monkeybar (idag klarar jag typ 10 steg), måste vara jämnstark men inte minst i överkroppen och ja – jag måste träna styrka. Mer. Fortsätta.

Mer? Jag tror de två ovan i kombination räcker. 🙂

Henke och hans kompisar startar kl 11, jag har anmält mig klockan 10.30 för då hinner jag kanske bli ikappsprungen och få en energikick någonstans under loppet.
Men helst vill jag såklart ha någon med mig, någon att hjälpas åt med och att peppas med under loppet. Någon som är hyfsat jämn med mig, någon jag kan peppa och dra med mig, någon jag kan sporras av och som kan dra mig. Både och. Hjälpas åt. En, eller förstås allra helst – några. En riktig teamgrej. Det vore så sjukt kul. Och förstås, träna på vägen också, kanske ha en facebookgrupp där man peppas och hejar på och pratar om olika saker relaterat loppet.

Är du kanske en av dem? Åh vad det vore kul! Kom igen, vi kör!!!

Ja, vad glad jag blir att du kommenterar! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s