Resfredag: Lyxboende vs. halvslitna krypin

Jag har tidigare berättat om hur jag kan gå loss totalt på Tripadvisor, och oftast baserar mina bokningar på betyg och kommentarer därifrån. Däremot letar jag alltid efter något som känns prisvärt – bra pris för sin klass. Jag älskar givetvis lyxiga ställen och flärd men i många länder är charmen betydligt högre på ställen där man går ner ett par prisklasser. De där egenutnämda trubadurerna och de som pratar med alla vid frukosten och som gör att man får det där härliga utbytet finns sällan att hitta på de flådigaste ställena. Barnvänligheten är sällan mest äkta där och näe – ska jag vara ärlig så vinner alltid enkla, lite slitna ställen som har stort hjärta.

Dessutom är boendet det allra enklaste sättet att dra ner en budget på. Några hundra kronors skillnad per natt gör ju enorm skillnad när man är borta lite längre. Varje ”det är inte så stor skillnad så vi kör lite högre” påverkar totalkostnaden rejält. Boendet är värt att spara lite på, tycker jag. Charm framför yttersta komfort, om jag får bestämma.

Vi har haft stora problem att hitta ”rätt” på Sri Lanka, om man nu kan avgöra det helt i förhand (vilket man inte kan). Ställena med pool (ett måste för barnen nu) som ser fräscha/trevliga ut är dyra jämfört prisläget i landet allmänt. Kanske för att de flesta är byggda hyfsat nyligen, vilket i sin tur kanske beror på att de drabbades så otroligt hårt av tsunamin?
Dessutom har vi haft svårt att bestämma vår rutt, och att vi ändrat planerna några gånger har gjort att mycket blivit fullbokat – vi är där över nyår så det är lite struligt.

Fram tills igår satt vi med dubbla eller nästan trippla bokningar på varenda ställe. Men nu har vi sållat, läst om igen, räknat och avbokat. Och ja, vår avslutning på Sri Lanka och på semestern blir i kategorin lyx, helt motsatt mot mitt resonemang ovan. Det får bli bra, det får det. Lyxproblem värre än något. En fin avslutning, hoppas jag på.

Unawatuna och Thaproban Pavilion Resort & Spa, 6 nätter.

20131004-225943.jpg

 Innan dess kör vi tre nätter i Mirissa. Det ska vara sjukt lugnt och vackert, så vi vill se det vackra men tror oss bli lite lappsjuka rätt snart. Där bor vi enkelt.

20131004-230000.jpg

Vackra Mirissa, och Riverside Cabanas. Utan pool och med spartansk inredning – känns välbekant.

Allra först åker vi inåt landet för några nätter i Kandy, en gammal kolonialstad runt en konstgjord sjö som utgör utgångspunkt för fortsatt utforskande av teplatåer och annat i inlandet. Vi hinner inte se en hel massa platåer och höjder på den tiden, men iallafall få en känsla för det som Sri Lanka är väldigt känt för förutom stränderna. Där bor vi alldeles ”lagom” fancy på Hotel Suisse.20131004-225951.jpgMin största stress inför det är dock hur vi tar oss dit. Vi ska åka tåg för det är både säkert och ska vara helt fantastiskt vackert, men det bolag som går att boka i förväg (vilket jag roat mig med ikväll) har en avgång som ligger på håret för oss att hinna med. Då får vi förlita oss på de lokala bolagen vars biljetter inte går att boka online. 27 december, mitt i ledighetstider. Nervöst det. Men det löser sig på ett eller annat sätt… hade nog bara känts bättre på ett ställe man varit lite mer bekant med och inte Colombo som är helt nytt för oss.

Se och läs här, där bilden är lånad.

Annonser

Ja, vad glad jag blir att du kommenterar! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s