Kvalitetshäng med Max

Åh vad ljuvligt jag och lillprins haft idag! Stella följde med en kompis hem efter förskolan så jag hämtade bara Max. Hade tagit på mig lågklackat just innan jag gick hem, nykissad och ja allt sånt där som kan ge ett uns av stress vid hämtning. Rutinen.

Att bara kunna fokusera på ett barn är ju så sjukt enkelt. Det är så lätt att vara lyhörd och tålmodig då. Så idag har vi hängt, visserligen inte så länge men några kvalitativa timmar.

”Men Max, varför vill du ha din napp så gärna, är den så god?” frågade jag apropå att han idag fick den när jag hämtade (fast då fick han inte sparkcykla, inte lek och napp!).
”Jo mamma, det är varför man tycker så mycket om den när man är liten. Och idag är jag liten”.
Jag tror kanske han inte tycker ”stor” är en så bra trigger eftersom den tagit bort både vällingen och blöjorna. Hårt liv. Haha. (Han kommer få ha den till nyår då han blir 3 eller ett kort tag efter)
För övrigt älskar jag det gulliga i att han säger Varför istället för För att eller Därför.

”Hur var det med A idag, har hen varit snäll?” (om ett lite bråkigt barn på förskolan som senast igår puttade Max så han fick ett sår).
”Nej, idag slogs A såhär och såhär!”
”Sa du stopp då, och visade att han ska sluta?” ”Nej. För han lyssnar inte. Så jag puttade honom tillbaka. Det är varför han ska sluta att vara dum!”.
(Vi försöker förklara att man inte ska ge tillbaka, går sådär)

Få av många härliga diskussioner idag. Han är så grymt kommunikativ och delar med sig, vår lilla.

20130919-203449.jpg
Apropå att få bli lite för stor lite för snabbt. Inte sova på förskolan och vara begåvad med ett sjukt högt tempo… Lätt då att ta tillfälle att somna när man än får ett (han är och har alltid varit ett sovbarn). Framför en film, sittandes på bussen, sittandes upprätt i vagnen, … Alla bilder är från senaste veckan! Crazy.

Imorgon ska jag till ögonläkaren med Max och behöver då checka ut redan efter lunch så vi får en hel eftermiddag av mys jag och han. Ska bli rätt skönt med halvdag och barnhäng. Visste ni förresten att man får ta ut VAB för att gå till läkare / tandläkare / BVC med barn? Jag hade inte en aning utan fick veta det idag. Klockrent ju!
Det kanske är något alla fattat utom jag (som alltid jobbar in timmarna men det är ju rätt jobbigt ibland) men om inte annat är det ju väldigt bra att få veta. Så nu vet ni!

Annonser

Ja, vad glad jag blir att du kommenterar! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s