Social träning och ”nya” SATS Hötorget

Tänk att den här veckan har jag inte skrivit om träning en enda gång och ändå har jag haft saker att blogga om – vad bra! För det finns ju bättre träningsbloggar än denna liksom. Riktiga träningsbloggar. Här bjuds mer på inspiration på ett må-bra-sätt. Tror jag. Vill jag iallafall. Ett aktivt liv med många ingredienser, även om träning är en stor del av dessa. För träning är bland det bästa som finns och jag älskar hur den får mig att må. Bra, inifrån och ut.

Nu har jag två övergångar att välja på, att tipsa om en riktigt bra träningsbloggare eller att säga att allra bästa träningen är den man gör ihop med vänner. Well, jag gör både och! MissAgda skriver en av de bästa träningsbloggarna, och hon var också med och förgyllde gårdagens lunchträning med massa pepp ihop med Jesse. Vi körde samma upplägg som här och idag sitter jag med sura muskler igen (rumpa och rygg). Däremot tog jag lite lite lugnare på chinsen, för det var inte helt kul att ha superont i 5 dagar sist…

20130914-082751.jpg
Och vad som är så bra med Milla och hennes blogg? Hon skriver utförligt och tipsar om saker (mest relaterat träning, och barn). Hon inspirerar till träning med äkta inställning. Jag är trött på de som är i gränsen till ortorexi (överdriven hälsa/träning, någonstans underton av att inte ha ett avslappnat förhållande till mat – och de är många i träningsbloggvärlden) och borde avfölja dem till fördel för fler som på riktigt är i balans, har balans. Som missAgda, som är stark och kan göra riktiga chins.
Vi körde vid utegymmet vid Årstaviken, älska inramningen!

Och apropå socialträning så är en annan favorit i den kategorin den jag kör med Jenni och Carro så ofta vi kan. Varannan vecka (minst) försöker vi träna och käka ihop efter. Bästa kombon! I måndags testade vi SATS Hötorget som renoverat. Det är nu stor yta med fria vikter, maskiner som cable cross mm istället för gamla källargymmet. Enormt bra!

20130914-082745.jpg
Nya SATS Hötorget. Enormt bra!
Det var även maten efteråt, i måndags på E.A.T i Mood-gallerian.

Passet var riktigt grymt det med, Jenni stod för upplägget som byggde på det som kan kallas gigantset, 3-4 övningar ihop som cirkel utan vila, 60-90 sek mellan varje varv.

4 varv: (alla med stång 22,5 kg, kan gå upp till 25-30 nästa gång)
10 Djupa Benböj
10 Goodmornings
20 Utfall bakåt, 10/ben
Vila 60 sek

4 varv:
10 Bänkpress m hantlar (10 kg)
10 Axelpress m hantlar (8 kg)
8 Bröstflies (7 kg)
8 Bicepscurl (stång, 12,5 kg, körde isolerat mot vägg som Lovisa sagt åt mig, svag där! )
Vila 90 sek

4 varv:
10 Stående rodd med underhandsgrepp (22,5 kg, lite för mkt..)
10 Baksida axel i cable (5-10 kg på varje sida)
10 Latsdrag (? 25?)
10 Tricepsdrag på knä (?)
Vila 90 sek

Att sedan gå på BodyBalance (yoga/pilates/tai chi-blandning på SATS) med två kompisar som jag gjorde i onsdags är kanske inte fullt lika socialt, men välbehövligt. Som att ge sin kropp en stor kram, typ. Älskar det. Och alla små tillfällen till yoga jag hittat under veckan, typ 3 stycken med mellan 5 och 15 minuters tänjande eller medatativ andning.

Imorgon ska jag träningssocialisera mer. Då väntar en heldag på Rosa Skrot med ett helt gäng härliga tjejer, under Lovisas och Alla Kan Träna-Idas ledning. De allra mest aktiva tjejerna från FB-gruppen kommer vara med och det ska bli SÅ kul! Det lär ni få höra mer om.

Annonser

2 thoughts on “Social träning och ”nya” SATS Hötorget

  1. Ping: Ensam fredagsfys i höstskrud | Lisa & livet från den ljusa sidan

Ja, vad glad jag blir att du kommenterar! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s