Paj med extra allt.

För visst är kyckling, soltorkade tomater, pesto, spenat, morötter, fetaost, vitlök, lök, ägg och mjölk i en och samma paj nästan allt?

Denna goding – med nyttigare pajskal, förstås, gjorde vi till middag igår kväll och den största förvåningen var såklart inte att den var god utan att våra båda barn åt den med god aptit. De är inte särskilt bra på smaker egentligen, och smker är just vad denna var full av. Helt otroligt att de åt utan protester!
Kan erkännas att jag till och med lagat annan mat åt dem – något jag aldrig gör, men jag var så säker på att de skulle totalvägra. Yayy, segern!

I övrigt är ju paj en smidig rätt som är god att äta i fler dagar. Middag åt oss 4 igår, i min matlåda till lunch och så åter till middag för oss vuxna ikväll.

Skalet blev helt okej – gott och fyllde sitt syfte, men kanske finns ännu bättre varianter hos er? Tips?

20130818-221731.jpg

Jag har hittat receptet hos Sofie på bloggen här.  Tack för ett fint recept!

För 6 personer:

Ingredienser:

Pajskal
3 dl valfritt mjöl (t.ex fullkornsdinkelmjöl, eller havremjöl/sojamjöl t.ex)
1 dl kesella/kvarg lätt
3 msk kokosolja (eller omkring 25 g smör eller annan olja – jag körde kokos vilket gav mkt smak så utifrån egen smak är ju bra då)
ca 1 msk vatten

Fyllning – röra
600 g kycklingfilé i mindre bitar/strimlor
1 gul lök (hackad)
3-4 pressade vitlöksklyftor
300 g fryst spenat
2-3 grovrivna morötter
salt o peppar

Att toppa med:
2 dl strimlade soltorkade tomater
100 g fetaost i kuber

Äggstanning:
3 ägg
2 dl mjölk
1 dl grön pesto

Gör såhär:

1. Blanda mjöl, kesella, olja och nödvändig mängd vatten så att det blir en deg. Tryck ut i en pajform (26-28 cm i diameter). Nagga med en gaffel.

2. Förgrädda skalet i ugnen på 175 grader i 15 min.

3. Bryn kycklingen

4. Fräs lök, vitlök och spenat i en annan stekpanna. Lägg över till kycklingstekpanna, blanda i morötterna. Salt och peppar efter tycke och smak.

5. Gör äggstanningen – blanda ägg, mjölk och pesto.

6. Lägg kycklingfyllningeni det förgräddade skalet. Lägg över soltorkade tomater och fetaost. Häll över äggstanningen.

7. Höj värmen på ugnen till 200 grader. Sätt in pajen i ugnen och grädda i ca 40-45 min. Ha koll så inte ytan bränns och lägg över lite folie vid behov.

Annonser

2 thoughts on “Paj med extra allt.

    • Åh vad spännande det lät – det måste jag testa!
      Den som jag skriver ut ovan kan säkert bli lite annorlunda med smör – och det kan man såklart ha (det är ju dessutom inga mängder per portion) om man vill ha en mer neutral smak. Det ska jag testa nästa gång.

      Gilla

Ja, vad glad jag blir att du kommenterar! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s