100 kronor. Ett års skolgång för en flicka i Guatemala.

Vet ni att det är så billigt egentligen? 100 kronor. Ett helt år. Hela skillnaden.

Så vad gör skolgång för en flicka då, kan man undra. Jo, studier visar att flickor som går i skolan ökar sina framtida inkomster med 10-20 procent per år. Samtidigt investerar de en större del av sin inkomst i sin familj och omgivning än män, vilket stärker landets ekonomi och bidrar till att lyfta hela samhällen ur fattigdom.

Med andra ord är en satsning på flickors utbildning ett av de mest effektiva sätten att utrota fattigdom. Så lite hjälper så långt. Hundra kronor är så mycket värt. En hundring, en flicka. Flera hundringar, flera flickor.

De som driver kampanjen Because I am a girl om flickors rättigheter är Plan Sverige, som samarbetar med TJejmilen kring detta. Jag är jättestolt att få springa TJejmilen för Plan Sverige, och det gör jag i fint sällskap – mer om det nedan.

Men först och främst, så är det här såklart en uppmaning till dig att vara med och bidra till vår insamling för Plan Sverige och Because I am a girl. Det är bara två klick bort och kostar dig ungefär lika mycket som en ute-fika i helgen. Bara gör’t.
Tillsammans gör vi världen lite bättre.

Klick ett är in på denna länk och klick två därifrån vidare till insamlingen. Klickklick –>>> Bidra till Liclanlis insamling!

Sällskapet, de som jag är i lag med och samlar ihop pengar med är Annika, Clara och Linda. När vi sågs igår var huvudsyftet att dra igång vår insamling mer nu med bara en månad kvar till loppet. Och så passade vi såklart på att träna också. Hammarbybacken är ju en ”favorit” när det gäller att kliva ur bekvämlighetszon, så där sågs vi. TJejerna attackerade toppen och själv gick jag upp i sakta mak, jag och min onda hals (infoga valfri svordom). Annika som liksom jag vill spara benen inför lördagens midnattslopp stannade sedan på toppen för att köra lite överkroppsstyrka och jag kunde inte låta bli att köra lite jag med – helt utan puls dock för där går krasslighets-gränsen.
En riktigt fin kväll med härliga tjejer. Energin!

hammarbybacken
Näe, ingen berättade liksom att det var raka armar och ben och normal min som gällde. Jag bjuder på det. #crazy

20130816-185642.jpg

Annonser

2 thoughts on “100 kronor. Ett års skolgång för en flicka i Guatemala.

Ja, vad glad jag blir att du kommenterar! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s