Linssoppa, lax med kokos-ingefära och sötpotatismos

Jag har kommit på en smart grej. Det där med soppa alltså. Sjukt smidigt att ha med och äta framför datorn de dagar då man tränar lunch. Ner i en termosmugg – klart, liksom. En macka bör komplettera förstås om soppan är mindre matig, men mer passande för datorlunch blir det inte.

Så redan i förrgår gjorde jag en stor sats linssoppa, redo att ha med det idag. Jag kommer köra lunchpass (PT) med Lovisa och med 10 minuter på cykel i vardera riktning gäller det att vara effektiv och datorlunch är ett måste.

Fast nu blev det ingen termoslunch. Ihop med c-vitamin i fast och flytande form åt jag lunch hemma (där jag tog dagens lunchpaus från jobbet), 3e dagen utan träning pga halsont. Fasen. Sjukt tråkigt. Menmen, tur att hösten är lång. Nu ska jag bara bli frisk till lördagen och midnattsloppet, tummar önskas!

Receptet kan jag verkligen rekommendera, Anna Skipper – se här.

20130814-222147.jpg

På kvällskvisten ändrades sedvanliga ses-på-stan-middagen med J & C till hemma-hos-mig då Henke är i London sedan ett par dagar.
Gott värre var lax med täcke av kokosmjölk-kokosflingor-ingefära ihop med sötpotatispuré, också med kokosmjölk i. Även Max åt moset med god aptit och till slut Stella med.

Receptet på laxen hittar du hos Emma Barremyr här och moset/purén på samma ställe här.

20130814-222759.jpg

Annonser

Ja, vad glad jag blir att du kommenterar! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s