Grillvariation 2 – Beer Can Chicken

De flesta har nog hört talas om Beer Can Chicken (eller mindre vanliga svenska ordet ”ölburkskyckling”) vid det här laget – för det har varit en rätt stor snackis ett tag. Det är alltså en hel kyckling som grillas på en ölburk som är halvfylld med öl.

Jag fick hem grejer från Kronfågel för att kunna testa själv (tack så mycket!) och det på enklaste sätt. Kronfågel säljer nämligen hela kycklingar som är färdigkryddade och redo att sätta på en ölburk. Man har som sagt ölen halvfull och kan med fördel pimpa den med lite extra kryddor.

Vi tyckte verkligen att detta var gott! Kycklingen blev smakrik och framför allt enormt saftig – och både vi och gästerna tyckte det var både roligt och välsmakande.
Det var otroligt enkelt att göra faktiskt – vi körde dem på klotgrillen med locket på och hade en termometer i för att säkra innertemperaturen (som ska till 82 grader och bäst mäts i benet).

Till serverade vi en enkel men god pastasallad – pasta i lite pesto, basilika, spenat, körsbärstomater och mozzarella. Toppad med nötter/frön och crema de balsamico. Och majskolvar är aldrig fel, de som numera finns i grönsaksdisken som är färdigkokta tycker jag att är perfekta att slänga på grillen.

20130731-103930.jpg

20130731-104006.jpg

20130731-104024.jpg

20130731-103954.jpg

Gino till efterrätt – hur gott är det inte? Lätt och smart att göra i foliepaket på grillens eftervärme, men efter 75 minuters kycklinggrill var det säkrast att köra långpanna i ugnen. Med kiwi, banan och jordgubbar som originalreceptet säger. Riven vit choklad på och vaniljglass till. Bara så gott!

20130731-104340.jpg

Annonser

Ja, vad glad jag blir att du kommenterar! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s