Träna ute, träna tillsammans!

På sommaren är det hur enkelt som helst att träna ute. Det finns gott om naturliga redskap i naturen – bara att inspektera och sätta igång. Lofsan visar ett helt pass i sitt senaste inslag för TV4, inspireras här!

Sen det där med att träna tillsammans. Det slår ju ensamträning med hästlängder. Det är roligare under tiden, peppen är högre och visst finns det en liten extra växel när man dras med av andra.

Igår samlades vi hemma på Kajen, jag och 4 tjejer till (och saknade Clara som fastnade pga stillastående tvärbana, irriterande!) som alla jobbar/bor i närheten och kunde avvara en lunch för träning ihop. Det var tjejer från Lofsans Challenge-gruppen på FB varav några setts förut men inte alla. Springsaras blogg känner ni väl redan till?
Superkul!

20130703-182410.jpg

Jag lade upp ett cirkelpass uppbyggt på tid, och där vi mest nyttjade det som kan vara naturliga redskap, och till viss del saker jag visste finns vid just det utegym vi siktade på vid Årstaviken. Att köra på tid när man kör ihop med andra är klockrent, för då tar alla ut sig max utifrån sin egen förmåga men är redo att byta på given signal.

Vi var 6 personer och således passade 6 övningar utmärkt. När man kör cirkel med många varv på få övningar är det bra med övningar som involverar flera muskelgrupper. Funktionella, ni vet. Tidsupplägget var vanliga favoriten då man första varvet kör tre omgångar i rad på samma övning – inleder på 60 sekunder, vilar 15 sekunder, kör 45 sekunder till, vilar 15 och slutligen 30 sekunder innan 15 sekunders vila i samband med att man går vidare till nästa övning. När man gått igenom alla övningar börjar man om, men denna gång med 60 sekunder på varje övning med 15 sekunder mellan, 45 sekunder varv 2 och 30 sekunder varv 3.

Övningarna igår – som tillsammans tog på hela kroppen. Varannan fokus överkropp, varannan fokus nederkropp:
1) Hög stepup (t.ex på hög stubbe eller bänk. Gå up, sträck ut höften i översta läget, kliv ner. Byt ben)
2) Armhävningar med ena handen på en höjd, gå över och jobba växelvis på olika sidor (t.ex mot låg stubbe, sandlådskanten etc)
3) Enbensutfall med bakre benet på höjd (se Sara på bilden nedan). Hoppa med främre benet för intensivare övning, men var extra noga med tekniken isåfall
4) Rygglyft (vi körde i utegymmet men på backen funkar lika bra, skicka runt en vattenflaska kanske?)
5) Swooshhopp (vad heter det då? Hoppa som skidhopp mot främre ben men med fart framåt. Vi körde uppför backe, urjobbigt!)
6) Planka (igår varierade vi och körde med fötterna upp och raka armar – se bilden på mig nedan).

Det blev ett grymt bra och effektivt pass som gav alla (!) rejäl träningsvärk (själv = rumpa och rygg mest, nice!). Moa var coolast som körde en massa övningar med sin bebis på ryggen. Man behöver inte bli begränsad av vaken bebis som tröttnar på vagn!

20130703-182417.jpg

3 thoughts on “Träna ute, träna tillsammans!

  1. Ping: Ensam fredagsfys i höstskrud | Lisa & livet från den ljusa sidan

Ja, vad glad jag blir att du kommenterar! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s