Tips på sommaraktiviteter (och jag ska träna med PT!)

Sommar, sommar och sol…

Idag har vädret varit ljuvligt! Nu spenderade jag förstås hela dagen på jobbet och på lunchen valde jag att gå in och träna (stupido – men jag ville åt vikterna) men jag har ändå förstått det av insta och FB-flödet. Och av att det var 19 grader vid halv 8 imorse. Så när jag efter jobbet hämtade barnen kände jag att en spontan badutflykt kändes rätt. Det höll barnen med om, förstås. Vi vände extremt snabbt hemma innan jag klämde ner dem i cykelvagnen och begav mig till Trekantens barnvänliga bad.

Ett problem med att sticka iväg på utflykt direkt efter förskolan är ju det där med maten. Våra barn hämtas halv 5 och vill ha mat absolut senast en timme senare.

Så mitt sommartips – låt inte den pretentiösa sidan hos dig vinna över spontaniteten. Mina barn klagade inte ett dugg över att få äta kall korv till middag idag – det enda som fanns i kylen. Visst är en fantastiskt uppdukad picknick-buffé betydligt trevligare men det är lite med utflykter och kvalitetstid som med träningspass – man ångrar aldrig de som blir av.

20130625-211743.jpg
Barnen var mätta och glada, och Stella badade tills läpparna blev blå. Max kom i till låren han, badkruka.

Lofsan hade en tävling för ett tag sedan, i samarbete med Danonino vars maskot ju även kom hem till oss. Hon efterlyste just sommartips och fick in en hel drös. Så gå in här och låt er inspireras – många fina blogginlägg med härliga tips!

Själv tipsade jag om att vara redo för väderomslag på nolltid, och att se till att vara utrustad för det – för barnen tycker ibland om vatten som kommer även uppifrån. Genom det tipset vann jag en PT-timme med Lofsan! Jag är så sjuuukt glad över det! När det blir av vet jag inte ännu men ni lär bli varse. Extremt taggad är jag iallafall! Man hinner ju inte supermycket på en timme, men Lovisa vet min utgångspunkt ganska bra och det jag då hoppas på är att få identifiera mina svagheter/saker att jobba vidare med och få tips som därmed kan ge mig en ganska bra kick framåt. Insikt och motivation. Det är mina förväntningar på min timme – vi får väl se.

Annonser

2 thoughts on “Tips på sommaraktiviteter (och jag ska träna med PT!)

Ja, vad glad jag blir att du kommenterar! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s